Opel a vândut cea mai mare parte a terenurilor pe care le deținea într-un complex industrial

Opel a vândut cea mai mare parte a terenurilor pe care le deținea într-un complex industrial
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 nov 2023

Opel a vândut cea mai mare parte a terenurilor pe care le deținea în complexul industrial din Russelsheim, cartierul general al mărcii, acolo unde astăzi mai este produs doar modelul Astra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O companie din Olanda a cumpărat cea mai mare parte a terenurilor Opel din Russelsheim, conform unei informații confirmate de compania germană deținută de grupul Stellantis. VGP Group urmează să investească în terenul cumpărat, să-l ecologizeze și să creeze un proiect verde, în care Stellantis să poată utiliza în sistem lease-back o parte din terenuri, pentru birouri. Proiectul se cheamă GrEEn-Campus și are ca țintă jumătatea acestui deceniu.

VIDEO Ciolacu: Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu: Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres

În total au fost cumpărați peste 70 de hectare de teren, adică cea mai mare parte a zone industriale a Opel. Cele două companii au ales să nu dezvăluie prețul tranzacției. Pe jumătate din teren, VGP vrea să dezvolte o zonă comercială pentru companii mici și mijlocii, care va pune la dispoziția chiriașilor facilități de top: port la râul Main și gară feroviară de marfă, și totul aflat la doar 15 minute de aeroportul din Frankfurt.

„Această tranzacție reprezintă un pas înainte pentru Stellantis și VGP – cu obiectivul comun de a dezvolta activități durabile și inovatoare în viitorul parc tehnologic Rüsselsheim, a cărui inimă va fi campusul verde”, spune Xavier Chéreau, director de resurse umane și transformare a lui Stellantis. „Reproiectarea spațiilor noastre de lucru de la Stellantis, condusă de viitoarele noastre „campusuri verzi”, ajută la îmbunătățirea amprentei noastre de mediu, reimaginând în același timp experiența angajaților noștri la fața locului. Procedând astfel, răspundem așteptărilor noilor generații pentru locul de muncă al viitorului. Acest obiectiv face parte din strategia noastră globală de transformare, pe care o împărtășim la toate nivelurile companiei, cu angajații și reprezentanții angajaților.”

Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen CITEȘTE ȘI Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen

În Russelsheim va fi construit, odată cu finalizarea investiției, noul sediu central al Opel și cel al Stellantis Germania.

Opel va continua să producă automobile în uzina care se află în Russelsheim, acolo unde sunt asamblate atât Opel Astra, cât și modelul francez DS4.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel russelsheim
teren opel
lease back
opel astra
stellantis