Piloții British Airways au intrat într-o grevă de două zile

Piloții British Airways au intrat într-o grevă de două zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2019

Piloții British Airways (BA) au intrat la miezul nopții într-o grevă de două zile din cauza unui conflict de muncă legat de salarizare și condițiile de lucru, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News

Pasagerii au fost avertizați să nu meargă la aeroporturi, iar compania a anunțat că majoritatea acestora au făcut aranjamente alternative de călătorie, scrie News.ro.

BA și sindicatul Balpa al piloților au indicat să sunt dispuși să înceapă noi discuții, dar majoritatea zborurilor operate de BA care ar fi trebuit să decoleze luni și marți din Marea Britanie au fost anulate.

Proiect adoptat în primă etapă: Șoferii își vor putea alege singuri perioada în care le va fi suspendat permisul de conducere CITEȘTE ȘI Proiect adoptat în primă etapă: Șoferii își vor putea alege singuri perioada în care le va fi suspendat permisul de conducere

De asemenea, va exista un impact asupra zborurilor de dinainte și de după grevă, pentru că avioanele și piloții trebuie să fie pe poziții pentru cursele anterioare și ulterioare protestului.

”Suntem pregătiți și dispuși să reluăm discuțiile cu Balpa”, a anunțat  BA.

Între timp, Balpa a indicat că piloții BA ar putea să își anuleze protestul dacă operatorul aerian va fi de acord să negocieze o propunere nouă. Sindicatul a arătat că greva este ”o ultimă soluție” rezultată din ”frustrarea enormă” față de conducerea companiei.

Piloții au respins anterior majorarea salariilor cu 11,5% pe parcursul a trei ani, propunere făcută de companie în iulie.

Potrivit Balpa, membrii sindicatului au primit majorări mai mici de salarii și au făcut sacrificii în ultimii ani, într-o perioadă mai dificilă pentru companie. Sindicatele insistă că performanțele financiare ale BA s-au îmbunătățit – compania mamă, IAG, a raportat o creștere de 9% a profitului în 2018 - și ar trebui să împartă o parte mai mare din acest profit.

BA susține la rândul său că piloii primesc deja salarii ”de clasă mondială”. Conducerea BA consideră că oferta salarială este ”corectă și generoasă” și că, dacă este destul de bună pentru personalul navigant, personalul de la sol și ingineri, ale căror sindicate, Unite și GMB, au acceptat-o, atunci ar trebui să fie bună și pentru piloți.

Potrivit companiei, după încasarea în termen de trei ani, a majorării de 11,5% a salariilor, unii căpitani ai BA ar putea duce acasă peste 200.000 de lire sterline pe an, incluzând și indemnizațiile.

În urmă cu două săptămâni, BA și-a anunțat clienții că trebuie să își reprogrameze zborurile din această săptămână, din cauza grevei.

Companiile de stat în 2018: Au scăzut rezultatele financiare și au crescut plățile restante CITEȘTE ȘI Companiile de stat în 2018: Au scăzut rezultatele financiare și au crescut plățile restante

Din nefericire, din cauza unei erori umane, compania a trimis emailuri și unor clienți ale căror curse nu sunt afectate, provocând probleme serviciului de relații cu clienții.

Vineri, BA a anunțat că marea majoritate a clienților afectați fie au acceptat să fie despăgubiți fie au stabilit alte date de călătorie, fie vor călători cu alte companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
british airways
greva