Polonezii de la Inter Cars aduc în România divizia de logistică ILS și deschid un nou depozit la Brașov

Polonezii de la Inter Cars aduc în România divizia de logistică ILS și deschid un nou depozit la Brașov
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 27 nov 2023

Distribuitorul polonez de piese auto Inter Cars, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața românească de profil, cu vânzări anul trecut de peste 300 de milioane de euro, are în plan relocarea și modernizarea depozitului central de la Brașov, pentru care a bugetat pentru anul viitor o investiție de 35 de milioane de euro. Totodată, potrivit unor date analizate de Profit.ro, grupul a decis să aducă pe piața românească o nouă linie de business, divizia de transport și logistică ILS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După Polonia și Letonia, România este a treia piață cu prezență directă pentru ILS, companie de logistică parte a grupului Inter Cars specializată în industrii precum auto, chimie - petrochimie și bunuri de larg consum.

Compania Inter Cars a fost înființată în anul 1990 de trei oameni de afaceri polonezi - Krzysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz și Andrzej Oliszewski – și și-a extins de-a lungul timpului atât gama de servicii oferite, în jurul activității principale – distribuția de piese auto - cât și activitatea globală, astfel încât în prezent are peste 600 de filiale în 18 țări europene și 14.000 de angajați.

Investiție de aproape 2 milioane de euro într-un centru Dacia – Renault – Nissan, a omului de afaceri Bogdan Pițigoi, din Iași CITEȘTE ȘI Investiție de aproape 2 milioane de euro într-un centru Dacia – Renault – Nissan, a omului de afaceri Bogdan Pițigoi, din Iași

În România, Inter Cars a intrat în anul 2008 și și-a stabilit sediul central la Cluj-Napoca, pentru ca doi ani mai târziu să deschidă depozitul central de la Brașov.

Grupul plănuiește acum să extindă și să modernizeze cel mai mare depozit pe care îl deține, cel din Zakroczym, Polonia, dar și să mute depozitul de la Brașov într-o nouă locație și să-l automatizeze, proiect care va implica anul viitor o investiție de aproape 35 de milioane de euro.

În 2022, Inter Cars România a avut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde lei (304 milioane euro) și un profit net de 37,5 milioane lei, rezultate care plasează compania în topul distribuitorilor de piese auto din România.

VIDEO Ministerul Transporturilor a semnat încă trei contracte pentru construcția a 68 de km de autostradă în zona Transilvaniei CITEȘTE ȘI VIDEO Ministerul Transporturilor a semnat încă trei contracte pentru construcția a 68 de km de autostradă în zona Transilvaniei

Grupul are la nivel național 67 de filiale în regim de franciză, dintre care patru au fost deschise în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ils inter cars depozit