Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România

Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Solaris Bus & Coach, producător de vehicule electrice pentru transport public, a câștigat o nouă licitație și a semnat un contract pentru a livra 9 autobuze electrice Solaris Urbino 12 în Sibiu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 23 de luni. 

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Potrivit companiei, procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la circa 23,48 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și trei stații de încărcare electrică rapidă și alte nouă stații de încărcare lentă

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

Profit.ro a relatat că Solaris, o companie poloneză formată acum 25 de ani pe structura unei reprezentanțe Neoplan, a ajuns la 300 de autobuze și troleibuze livrate în România.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansare, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule. În prezent, compania ocupă poziția de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate.

Solaris desfășoară activități în România începând din 2006 și raportează o cifră de afaceri de aproximativ 85 milioane de euro, pentru ultimii 5 ani.

Solaris Bus & Coach are patru unități de producție, toate în Polonia. Compania a fost înființată din reprezentanța locală a mărcii Neoplan. În 2018, compania a fost cumpărată de spaniolii de la CAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaris
autobuze solaris
achizitie troleibuze
autobuze electrice
autobuze hibrid
neoplan
caf