Porsche amână până în mai repornirea producției de mașini sport. Blocaje pe lanțul de furnizori

Porsche amână până în mai repornirea producției de mașini sport. Blocaje pe lanțul de furnizori
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2020

Constructorul de mașini sport Porsche a decis să amâne repornirea uzinelor sale, din cauza blocajelor pe lanțul de furnizori. Uzinele vor fi oprite până cel puțin pe 4 mai.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții Porsche au decis să amâne pentru încă o săptămână restartul activităților din uzinele sale din Germania, în contrast cu restul mărcilor din cadrul grupului VW, care au început sau urmează să înceapă producția de automobile. Uzinele Porsche au fost închise pe 21 martie.

„Porsche suspendă producția pentru încă o săptămână: principala uzină din Zufenhause și uzina de producție din Leipzig vor fi închise săptămâna viitoare”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Automobilwoche.

INFOGRAFIC Kilometrajul mașinilor second-hand aduse în România este falsificat în medie cu 59.000 de km CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Kilometrajul mașinilor second-hand aduse în România este falsificat în medie cu 59.000 de km

Motivul amânării, care duce pauza uzinelor la șase săptămâni, este legat de menținerea unui blocaj în rândul furnizorilor și distribuitorilor de componente, astfel încât ritmul normal al uzinei nu ar putea fi menținut. Porsche, la fal ca mulți dintre constructorii de automobile, au un număr foarte mare de furnizori de componente în Italia, unde activitățile industriale sunt încă oprite.

Compania precizează că în prezent sunt luate măsuri de protecție pentru angajați, pentru momentul la care vor reveni la muncă, dar nu a oferit un termen cert al repornirii.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche uzina
repornire fabrici auto
industria auto coronavirus