Porsche intenționează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice

Porsche intenționează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2021

Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului Volkswagen, intenționează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice, a declarat directorul general al companiei, Oliver Blume, publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii europeni de mașini, care se bazează în principal pe furnizorii de baterii din Asia, caută să-și reducă dependența de străinătate, având în vedere creșterea producției de mașini electrice, pentru a respecta normele de mediu mai dure din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

"Celulele de baterii sunt o tehnologie cheie pentru industria auto din Germania, pe care trebuie să o avem și în țara noastră", a declarat Oliver Blume ziarului, într-un interviu care va fi publicat duminică.

”Porsche vrea să joace un rol de pionierat în acest sens”, a spus el, adăugând că fabrica de celule de baterii va fi construită în orașul șvab Tuebingen.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Porsche va achiziționa baterii pentru automobile electrice de la compania-mamă Volkswagen, care intenționează să construiască o jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa și să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

”Dar va exista, de asemenea, un segment pentru celulele de baterii performante. Este un domeniu Porsche. La fel cum am dezvoltat motoare cu ardere internă de înaltă performanță, acum vrem să fim în fruntea bateriilor de înaltă performanță", a spus Blume.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
germania