Premieră mondială pentru noul BMW iX2, la Tokyo

Premieră mondială pentru noul BMW iX2, la Tokyo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2023

BMW va dezvălui la Tokyo, în cadrul salonului auto Japan Mobility Show, noua generație a SUV-ului X2 precum și versiunea electrică a acestuia, iX2, care va completa astfel linia de mașini cu motorizare multienergie, dezvoltată de constructor în ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fostul Tokyo Motor Show se transformă în acest an în Japan Mobility Show, după modelul saloanelor europene, pentru a atrage public interesat de toate formele de transport, în special cel electric. BMW va folosi acest eveniment pentru a-și prezenta cel mai noi SUV al mărcii, a doua generație a lui X2, care urmează să fie lansat și în Europa în acest an. Simultan, primul iX2 din istorie va fi și el dezvăluit la Tokyo, devenind astfel cel mai mic SUV electric al mărcii bavareze. Lângă cele două va fi expus și conceptul Neue Klasse, care a fost deja expus la Munchen, luna trecută, care va completa gama de mașini electrice a BMW,  începând cu i4, i5 și până la i7.

Salonul japonez începe pe 26 octombrie, însă BMW a rezervat o altă surpriză fanilor mărcii. Pe 11 octombrie va publica primele imagini ale noilor X2 și iX2, împreună cu detaliile tehnice ale acestor mașini.

Șeful mărcii BMW și-a dat demisia și poate merge la Kaufland și Lidl CITEȘTE ȘI Șeful mărcii BMW și-a dat demisia și poate merge la Kaufland și Lidl

Tot la Tokyo, BMW spune că va veni cu un iX5 Hydrogen, modelul de serie mică echipat cu propulsie fuel-cell, pe care îl testează în diferite locuri de pe glob pentru a urmări modul în care se comportă și în care ar putea deveni o alternativă la actualele mașini electrice. SUV-ul derivat din clasicul X5 folosește un sistem de propulsie electric, eDrive, de ultimă generație, dar energia este furnizată de sistemul fuel-cell, care transformă hidrogenul din cele două rezervoare, în energie electrică, asigurând o autonomie de peste 500 km, cu un plin care poate fi făcut în doar 3 minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ix2
bmw x2
noul x2
bmw electric