Președintele Mercedes-Benz l-a propus ca înlocuitor pe actualul CEO al BASF, fost candidat la președinția Germaniei

Președintele Mercedes-Benz l-a propus ca înlocuitor pe actualul CEO al BASF, fost candidat la președinția Germaniei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mai 2023

Adunarea Generală a Acționarilor Mercedes-Benz a votat o serie de hotărâri în cadrul celei mai recente întâlniri, printre subiecte numărându-se atât numirea unui nou membru în Consiliul de Supervizori, cât și propunerea pentru funcția de președinte, în locul lui Bernd Pischetsrieder.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acționarii Mercedes-Benz Group AG au aprobat acordarea unui dividend de 5,20 euro pentru rezultatele din 2022, precum și o serie de decizii curente ale Consiliului de administrație și ale Consiliului de Supervizori.

FOTO Valea Plângerii pe A7 Ploiești-Buzău lot 2. „Șantierul“ este aproape încremenit între lanurile de rapiță CITEȘTE ȘI FOTO Valea Plângerii pe A7 Ploiești-Buzău lot 2. „Șantierul“ este aproape încremenit între lanurile de rapiță

În cadrul Consiliului de Supervizori a fost aprobată numirea lui Stefan Pierer, cunoscut om de afaceri austriac, proprietarul Pierer Mobility, producător de motociclete și creditat de presa străină ca potențial cumpărător al companiei Leoni, producător de componente auto (cabluri electrice) cu fabrici și în România.

De asemenea, actualul președinte al Consiliului de Supraveghere Mercedes-Benz, Bernd Pischetsrieder, ales în 2021 în această funcție, când compania încă se mai numea Daimler, a făcut o propunere pentru cel care ar urma să-l înlocuiască în 2024, când îi expiră mandatul. Numele anunțat este Martin Brudermuller, în prezent CEO al companiei BASF, doctor în chimie cu cercetări doctorale făcute la celebra University of California, Berkeley.

În 2022, Brudermuller a fost candidat pentru funcția de președinte al Germaniei, din partea partidului CDU. După invazia Rusiei în Ucraina, Brudermuller a fost un opozant al interzicerii importurilor de gaze din Rusia, afirmând că această decizie va distruge economia Germaniei.

Senatorii își cumpără 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, printr-o licitație cu un singur ofertant. Dealerul a mai vândut 20 de limuzine Parlamentului, anul trecut CITEȘTE ȘI Senatorii își cumpără 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, printr-o licitație cu un singur ofertant. Dealerul a mai vândut 20 de limuzine Parlamentului, anul trecut

Mercedes-Benz Group AG este fosta Daimler AG, din care s-a desprins  Daimler Truck, divizia de camioane și autobuze, listată pe bursă și cu o conducere proprie. Activitățile de producție de autoturisme și LCV-uri rămase (Daimler AG) au fost apoi redenumite Mercedes-Benz Group SA, pentru a nu mai exista confuzii între cele două.

Votul pentru desemnarea unui nou președinte al Mercedes-Benz Group va avea loc la AGA din 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
mercedes benz group
daimler
bernd pischetsrieder
martin brudermuller