Prima fabrică de celule de baterii pentru mașini electrice din Europa a început livrările

Prima fabrică de celule de baterii pentru mașini electrice din Europa a început livrările
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mai 2022

Northvolt, prima companie europeană cu activități de producție de baterii pentru vehicule electrice, a intrat în faza de producție, marcând primele livrări către unul dintre clienții săi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suedia a intrat în această săptămână în rândul țărilor producătoare de celule de baterii, iar Uniunea Europeană marchează de asemenea o premieră în acest sens, după ce China a dominat acest sector timp de mulți ani. Uzina Northvolt din Suedia, pornită ca un start-up și transformată prin investiții ale mai multor constructori auto într-un proiect de mari dimensiuni, a anunțat că a expediat primul transport comercial. În decembrie 2021, uzina reușise să producă primele celule de baterii, la mai puțin de doi ani de la momentul în care a început instalarea în uzină a primelor echipamente de producție.

Uzina Northvolt Ett, din Skelleftea, Suedia, se află la mică distanță de Cercul Polar și are o suprafață de 500.000 de metri pătrați. Capacitatea de producție anunțată a acestei unități este de 60 GWh. Printre companiile care au investit în Northvolt se numără Volkswagen și Volvo. De asemenea, BMW se numără printre clienții cu care compania are semnate contracte importante pentru următorii ani, cu o valoare totală de peste 30 de miliarde euro.

Vânzările globale de autoturisme vor înregistra, în 2022, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI Vânzările globale de autoturisme vor înregistra, în 2022, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Northvolt a început deja construcția și în cea de-a doua locație a sa, tot în Suedia, în zona Gotheborg, împreună cu Volvo, care este partener și client, uzina fiind ridicată în apropiere de fabrica acestei mărci din Suedia. Capacitatea uzinei va fi de 100 GWh.

O a treia uzină a Northvolt va fi construită în Germania, cu o capacitate de 60 GWh, urmând să producă „cele mai curate baterii din Europa continentală”. Investiția a fost realizată în parteneriat cu autoritățile germane.

Nu în ultimul rând, Northvolt a demarat în această lună și activitățile în unitatea de reciclare a bateriilor din Norvegia, în fabrica Hydrovolt, realizată în parteneriat cu Hydro. Uzina va avea o capacitate de reciclare de circa 25.000 de baterii anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt
fabrica de baterii electrice
masini electrice
productie celule baterii europa