Primăria Capitalei anulează contractul privind achiziția a 100 de troleibuze

Primăria Capitalei anulează contractul privind achiziția a 100 de troleibuze
scris 28 oct 2020

Primăria Capitalei anunță că a fost demarată procedura de reziliere a contractului privind achiziția a 100 de troleibuze noi, având în vedere că nu au fost respectate prevederile contractuale.

PMB subliniază că asocierea câștigătoare "trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului", scrie Agerpres.

Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România CITEȘTE ȘI Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România

"Primăria Municipiului București a atribuit contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Subliniem că întreaga procedură de licitație a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale și legislația națională în vigoare", a precizat PMB într-un comunicat.

Pe 31 martie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunța că a semnat contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi, după ce licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh.

Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanțarea provenind de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul "Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane".

În luna februarie, Curtea de Apel București a respins contestația privind licitația pentru cele 100 de troleibuze. Primăria Capitalei anunța la momentul respectiv că în luna octombrie 2019 contractul fusese atribuit Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. (lider) - Sileo Gmbh (asociat), iar contestația a fost depusă de către companiile Solaris Bus&Coach SA și Skoda Electric SA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
troileibuze
pmb