Primăria Capitalei ar putea face referendum pentru trotinetele electrice

Primăria Capitalei ar putea face referendum pentru trotinetele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Viceprimarul PNL al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că vrea ca Primăria București să organizeze un referendum pentru ca bucureștenii să aleagă dacă sunt de acord sau nu cu interzicerea trotinetelor electrice în regim self-service.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bujduveanu a declarat că din motive financiare referendumul ar putea avea loc odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie, arată G4Media.ro.

Wizz Air închide baza de operare de la Suceava CITEȘTE ȘI Wizz Air închide baza de operare de la Suceava

Liberalul mai susține că în calitate de viceprimar general și de consilier PNL a elaborat regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

”Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului. Pentru a avea costuri cât mai mici, propun ca referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare care vor avea loc, duminică, 9 iunie 2024. Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers. Începând de astăzi propunerea de referendum și lista pentru semnături sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primăriei Capitalei – Bd. Regina Elisabeta, nr. 47”, a transmis Bujduveanu.

Inițiativa viceprimarului PNL al Bucureștiului are loc în contextul în care mai multe capitale europene au interzis sau restricționat deja trotinetele. În România, Constanța este primul oraș care n-a mai dat autorizație, motivând că trotinetele reprezintă un pericol pentru traficul rutier și al pietonilor.

Paris este capitala europeană care a retras cel mai recent trotinetele electrice de închiriat, de la 1 septembrie, în urma unui referendum susținut în 2 aprilie, în care 89% dintre cetățenii orașului au votat în favoarea interdicției. Firmele care administrează trotinetele electrice de închiriat din Paris, Lime, Dott și Tier trebuie să strângă toate trotinetele din oraș. Locuitorii orașului consideră trotinetele electrice o „pacoste” pentru traficul pietonal și rutier al capitalei europene. După 1 septembrie, doar cei care dețin trotinete electrice vor putea să circule cu ele prin oraș, în limita vitezei de 30 km/oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
bucuresti