Primăria Capitalei: Curtea de Apel București a respins definitiv contestația la licitația privind achiziția celor 100 de troleibuze. Livrarea va începe în noiembrie

Primăria Capitalei: Curtea de Apel București a respins definitiv contestația la licitația privind achiziția celor 100 de troleibuze. Livrarea va începe în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2020

Curtea de Apel București a respins definitiv contestația la licitația privind achiziția celor 100 de troleibuze de către Primăria București, iar primarul general Gabriela Firea anunță că primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Curtea de Apel București a respins definitiv contestația companiilor Solaris Bus&Coach SA și Skoda Electric SA la licitația prin care Primăria Capitalei a atribuit contractul privind achiziția celor 100 de troleibuze Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. (lider) – Sileo Gmbh (asociat). Contractul fusese atribuit în luna octombrie a anului trecut, însă semnarea acestuia a fost blocată. În data de 25februarie, Curtea de Apel București a respins definitiv contestația companiilor”, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă Primăria Capitalei.

Efect al coronavirus - Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații CITEȘTE ȘI Efect al coronavirus - Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații

Primarul general Gabriela Firea spune că este un pas important în modernizarea parcului auto al STB, scrie News.ro.

”Prin achiziția celor 100 de troleibuze realizăm un alt pas important în modernizarea parcului auto al Societății de Transport București. Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuală conducere a Primăriei Capitalei ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze pentru care voi semna contractul în cel mai scurt timp, cele 400 de autobuze Otokar achiziționate anul trecut și care se află în trafic și cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va începe curând și se va efectua etapizat. Primul autobuz hibrid va ajunge în Capitală în cel mai scurt timp, pentru omologare”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a adăugat faptul că noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020 și se va întinde pe o perioada de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de apel
troleibuze
licitatie