Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane.

Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane.
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2020

UPDATE: Oficialii salonului au anunțat că evenimentul este anulat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Schimbare de situație la Geneva, unde ar trebui să se desfășoare ediția 90 a salonului auto GIMS. Deși organizatorii anunțaseră că expoziția va avea loc în pofida amenințărilor coronavirusului din Europa, deciziile autorităților elvețiene dau peste cap programul salonului.

Salonul auto de la Geneva a fost anulat, ca urmare a unui anunț făcut de ministrul federal al Sănătății din Elveția, Alain Berset. Acesta a anunțat astăzi că evenimentele care implică mai mult de 1.000 de persoane vor fi interzise.

„Anunțăm cu regret că salonul auto Geneva 2020 a fost anulat. Este un caz de forță majoră”, a anunțat Maurice Turrettini, președinte al bord-ului salonului, într-o conferințăă de presă. Organizatorii au anunțat că evenimentul nu va fi amânat, nu va fi ținut la altă dată, și speră să poată fi reluat anul viitor. „Expoziția nu poate fi amânată. Nu este posibil, este prea mare, nu e fezabil”, a spus directorul salonului, Olivier Rihs. Reprezentanții salonului auto au declarat că expozanți nu vor fi despăgubiți, însă vizitatorii care au cumpărat bilete vor primi banii înapoi.

„Având în vedere situația curentă și răspândirea coronavirusului, Consiliul Federal a caracterizat situația din Elveția ca „specială”, în termenii Actului Epidemic”, a transmis executivul după întâlnirea guvernului federal. Evenimentele pe scară largă care implică mai mult de 1.000 de persoane vor fi interzise. Interdicția intră în vigoare imediat și se va aplica până cel puțin la 15 martie”.

Iinterdicția are efect și asupra salonului auto din Geneva, unde erau așteptate peste 500.000 de persoane, vizitatori, plus sutele de angajați ai expozanților, însă reprezentanții evenimentului au declarat că nu au primit nicio înștiințare oficială de la autorități.

Constructorii auto au cheltuit sume foarte mari pentru a participa la ediția din acest an, finalizarea standurilor fiind aproape de final. Zeci sute de automobile care urmau să fie expuse au fost deja transportate, iar o parte din personalul care urma să se ocupe de expoziție pentru fiecare expozant se afla deja acolo, cheltuind sume mari pentru cazare și ședere. “Este un caz de forță majoră și o pierdere uriașă pentru constructorii auto care au investit masiv pentru prezența lor la Geneva. Cu toate acestea, suntem convinși că vor înțelege această decizie”, a declarat Maurice Turrettini, președinte al board-ului salonului.

FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway

Salonul Auto de la Geneva ar fi trebuit să înceapă pe 3 martie, cu o zi dedicată presei, publicul având acces între 5 și 15 martie.

Anterior, reprezentanții companiei care organizează GIMS au decis să nu anuleze evenimentul și au rugat expozanții să verifice din punct de vedere medical angajații care vor participa. Mai multe companii auto anunțaseră că vor trimite la Geneva un număr restrâns de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
geneva
salon auto geneva
coronavirus elveția
cazuri coronavirus italia