Primăria Capitalei vrea să introducă mai multe sensuri unice și benzi pentru transportul în comun

Primăria Capitalei vrea să introducă mai multe sensuri unice și benzi pentru transportul în comun
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2022

Primăria Capitalei vrea să introducă mai multe sensuri unice în București și benzi pentru transportul în comun pentru a rezolva problema traficului aglomerat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deocamdată, sunt proiecte pilot care ar urma să schimbe circulația în zona de nord a orașului. Mai mult, autoritățile vor să creeze benzi pentru transportul în comun pe bulevardele mari, astfel că autoturismele vor avea mai puțin spațiu, scrie Știrile Pro TV.

Camerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi au devenit inutile: Polițiștii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor din trafic CITEȘTE ȘI Camerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi au devenit inutile: Polițiștii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor din trafic

Calea Floreasca, arteră aglomerată care leagă Nordul Capitalei de Centru, va avea sens unic, pe porțiunea dintre Strada George Călinescu și Șoseaua Ștefan cel Mare. Mai mult, una dintre cele patru benzi va fi dedicată exclusiv transportului în comun. Alte două vor fi transformate într-un sens unic pe care vor circula atât mașini, cât și autobuze. Cea de-a patra bandă, ocupată acum de mașini, va rămâne parcare, sau ar putea fi transformată în pistă pentru biciclete.

Cei care vor să circule în sens opus, spre Cartierul Floreasca, vor putea face asta pe strada Radu Beller, care se transformă la rândul ei într-o arteră cu sens unic, sau pe Șoseaua Barbu Văcărescu.

Ideea s-ar putea extinde și pentru alte zone aglomerate din București, spun reprezentanții primăriei.

Printre arterele care ar urma să fie reconfigurate se numără, într-o primă etapă, Calea Dorobanți și Șoseaua Pantelimon.

Pe Calea Dorobanți, pe porțiunea dintre piețele Charles de Gaulle și Dorobanți, Primăria are de gând chiar să desființeze spațiul verde dintre cele două sensuri, pentru a crea un culoar pentru autobuze.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
stb