Primăria Sectorului 4 a postat în SICAP licitația privind construcția magistralei M4 Gara de Nord - Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 a postat în SICAP licitația privind construcția magistralei M4 Gara de Nord - Gara Progresul
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Primăria Sectorului 4 a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) documentația de atribuire referitoare la licitația publică în vederea desemnării constructorului magistralei de metrou M4 Gara de Nord - Gara Progresul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a precizat, miercuri, într-o conferință de presă, că documentația a fost ridicată în SICAP și că este în procedură de verificare aproximativ 15 zile de către ANAF, că termenul de depunere al ofertelor este de 60 de zile și a invitat cât mai multe concerne naționale și internaționale să se prezinte la această licitație, punctând că este nevoie de "antreprenori valoroși", scrie Agerpres.

VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei, acum cu critici la adresa lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei, acum cu critici la adresa lui Umbrărescu

"Mizăm că peste șase luni vom reuși să semnăm contractul de execuție, pentru că ne așteptăm ca în următoarele 30 de zile contractul de finanțare pentru această nouă linie de metrou să fie și el semnat. (...) Estimarea pe care o am este că între șase și nouă luni va dura procedura de licitație. Al doilea moment este acela în care se va semna contractul și va începe partea de proiectare, mai devreme de zece luni după începerea acestei faze de proiectare nu putem să ne așteptăm la debutul unor lucrări efective", a afirmat Daniel Băluță.

El a punctat că zece luni este termenul de proiectare, iar cinci ani cel de execuție.

La conferința de presă au participat candidatul susținut de PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, senatorul Gabriela Firea, deputații George Tuță și Ionuț Stroe.

Primăria Sectorului 4 a demarat în februarie proiectul de construire a noii magistrale de metrou M4, dintre Gara de Nord și Gara Progresul, în calitate de lider de asociere, alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Sectorului 5 și a depus cererea de finanțare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria sectorului 4
gara de nord
metrou