Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România

Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2020

Industria feroviară a început să dea semne de revenire din criza provocată de pandemie și ar putea să treacă pe creștere din a doua jumătate a anului viitor, potrivit șefului Greenbrier, proprietarul producătorului român de vagoane Astra Rail Industries din Arad. Greenbrier a suspendat producția în 13 unități și a eliminat peste 6.500 de locuri de muncă în contextul pandemiei, care a făcut victime inclusiv printre angajații companiei, în Mexic și România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Trei angajați domiciliați în Mexic și unul în România au murit după ce au fost testați pozitiv pentru virus. Trei dintre ei au avut condiții preexistente, însă unul era o persoană sănătoasă, în vârstă de circa 40 de ani”, a spus Bill Furman, directorul general al grupului american din industria feroviară The Greenbrier Companies.

“Gândurile noastre se îndreaptă către ei și le ajutăm familiile”, a adăugat acesta.

SIF Banat-Crișana își încasează la scadență banii din obligațiunile Blue Air CITEȘTE ȘI SIF Banat-Crișana își încasează la scadență banii din obligațiunile Blue Air

Furman a precizat că Greenbrier a luat măsuri rapide pentru a-și proteja angajații în contextul pandemiei, măsuri care au contribuit la înregistrarea unui număr mic de infecții până în prezent.

Pe partea financiară, pentru a compensa declinul cererii din industria feroviară, compania a tăiat cheltuielile operaționale și de capital, reușind să obțină un flux de numerar pozitiv de peste 400 milioane de dolari în ultimele două trimestre ale anului fiscal 2020, încheiat la 31 august.

Compania a suspendat operațiunile în 13 unități de producție, majoritatea din America de Nord, și a concediat peste 6.500 de angajați. La finele lunii august, Greenbrier avea în total 10.500 de angajați, comparativ cu peste 17.000 de angajați la începutul anului.

Potrivit șefului Greenbrier, industria feroviară s-a confruntat cu efecte de anvergură în urma Covid-19, însă a început să dea semne de revenire în mai multe regiuni ale lumii.

“Credem că industria va trece pe creștere în a doua jumătate a anului 2021, evident, în funcție de cursul pandemiei”.

Greenbrier a raportat o pierdere de 100.000 de dolari în ultimul trimestru al anului fiscal 2020. Pe tot anul, producătorul american de vagoane și barje a obținut un câștig net de 48,97 milioane de dolari, față de un profit de 71 milioane în 2019, la venituri de 2,8 miliarde de dolari.

Greenbrier a intrat pe piața românească în 2016, prin preluarea Astra Rail Managament, compania-mamă a Astra Rail Industries Arad, într-o tranzacție de 60 milioane euro.

Astra Rail Industries, fondată în urmă cu peste 130 de ani, are aproximativ 2.500 de angajați și trei fabrici, la Arad (Astra Vagoane), Turnu Severin (ARI Severin, anterior Meva) și Caracal (ARI Caracal, anterior Romvag).

viewscnt
Afla mai multe despre
greengrier
astra rail industries arad
astra vagoane
pandemie
angajati
deces angajati
covid-19
bill furman
industria feroviara