Propunere pentru interzicerea folosirii telefonului mobil și a căștilor în timpul traversării străzilor în Constanța

Propunere pentru interzicerea folosirii telefonului mobil și a căștilor în timpul traversării străzilor în Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

Partidul Mișcarea Populară Constanța dorește interzicerea folosirii telefonului mobil și a căștilor, în timpul traversării străzilor, propunând în acest sens amplasarea unor semne de avertizare care să indice această interdicție pentru pietoni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PMP propune inițierea unui proiect de hotărâre privind realizarea unor astfel de semne de avertizare la toate trecerile de pietoni din Constanța, scrie News.ro.

E.On a inaugurat 3 noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice cu o putere totală de 93 KWh, în aproprierea aeroportului Otopeni și la ieșirea pe A1 CITEȘTE ȘI E.On a inaugurat 3 noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice cu o putere totală de 93 KWh, în aproprierea aeroportului Otopeni și la ieșirea pe A1

"Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează telefoanele sau alte dispozitive electronice mobile, în timpul traversării, în măsură să afecteze substanțial atât atenția vizuală, cât și acustică - prin utilizarea căștilor, considerăm oportună plasarea unor semne de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni prin care să se indice interdicția utilizării unor astfel de dispozitive în situația amintită. În acest sens, propunem inițierea unui proiect de hotărâre privind realizarea unor semne de avertizare la toate trecerile de pietoni din municipiul Constanța”, se arată într-un comunicat al PMP Constanța.

Sursa citată menționează că semnele vor fi amplasate pe trotuar înaintea trecerilor de pietoni.

PMP Constanța a precizat că astfel de marcaje au fost implementate în multe orașe din Statele Unite ale Americii și din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime, produse din neatenția pietonilor care se angajează în traversare, pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căști.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon mobil
casti