BMW a comandat celule de baterii electrice în valoare de peste 10 miliarde euro

BMW a comandat celule de baterii electrice în valoare de peste 10 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

Constructorul auto german BMW a informat joi că a comandat celule de baterii electrice în valoare de peste 10 miliarde euro de la firma chineză Contemporary Amperex Technology Co (CATL) și de la producătorul sud-coreean Samsung SDI, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

BMW a precizat că a decis să își majoreze o comandă făcută anterior firmei chineze CATL de la patru miliarde euro, conform contractului inițial anunțat la mijlocul lui 2018, până la 7,3 miliarde euro în perioada 2020-2031. Aceste investiții suplimentare vor permite grupului să își asigure necesarul de celule de baterii electrice pe termen lung, a explicat directorul de achiziții de la BMW, Andreas Wendt, scrie Agerpres.

De asemenea, BMW a informat că a semnat un contract de furnizare de celule de baterii electrice cu producătorul sud-coreean Samsung SDI, contract cu o valoare de 2,9 miliarde euro și care acoperă perioada 2021-2031. Samsung SDI este o divizie a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd și numără printre clienții săi companii precum Volvo și Volkswagen.

VIDEO & FOTO Aston Martin și-a lansat primul său SUV și speră să-și dubleze vânzările cu ajutorul acestuia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Aston Martin și-a lansat primul său SUV și speră să-și dubleze vânzările cu ajutorul acestuia

BMW a dezvăluit că își va asigura cobaltul necesar pentru producerea celulelor de la mine din Australia și Maroc pe care îl va furniza către CATL și Samsung SDI. De asemenea, litiumul necesar pentru producția celulelor va fi cumpărat de la mine din Australia.

Constructorul german intenționează ca până în 2023 să aibă 25 de modele de automobile electrificate în oferta sa, dintre care mai mult de jumătate să fie modele complet electrice. Estimările BMW arată spre o dublare a vânzărilor de vehicule electrificate între 2019 și 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii electrice