PSA Group a cumpărat cel mai mare distribuitor de piese auto din Shanghai și deschide rețea de service-uri independente în China

PSA Group a cumpărat cel mai mare distribuitor de piese auto din Shanghai și deschide rețea de service-uri independente în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 feb 2018

PSA Group (Peugeot SA) a anunțat achiziția unui pachet majoritar în compania Jian Xin, lider de piață în distribuția de piese auto în zona Shanghai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA își extinde astfel activitățile în China cu ajutorul unei companii de piese de schimb, un domeniu în care legislația chineză nu impune interdicții privind proporția majoritară a unei companii locale. Jian Xin este o companie mare, considerată lider de piață în regiunea Shanghai, cu un volum de peste 5 milioane de piese vândute anual. Jian Xin a fost înființată acum 20 de ani, și a fost apreciată de PSA ca o oportunitate de intrare pe zona aftermarket independentă, într-o țară cu peste 130 de milioane de autovehicule aflate în circulație.

Potrivit informațiilor furnizate de PSA, controlul asupra companiei Jian Xin îi va oferi grupului francez accesul la un sistem de distribuție logistică competitiv și eficient, cu marje de întârziere și frecvență a livrărilor la cele mai bune standarde ale pieței. PSA Group deține distribuitorul Eurorepar, care vinde piese de schimb sub marcă proprie în Europa, care și-a dezvoltat produse special pentru piața chineză.

PSA Group, vânzări mai mari cu 15% în 2017, cu tot cu marca Opel. Tavares vrea să electrifice gama complet în următorii 7 ani CITEȘTE ȘI PSA Group, vânzări mai mari cu 15% în 2017, cu tot cu marca Opel. Tavares vrea să electrifice gama complet în următorii 7 ani

PSA a anunțat că va folosi marca Euro Repar Car Service pentru a dezvolta și o rețea de service-uri multimarcă. În luna octombrie a anului trecut rețeaua a achiziționat 23 de parteneri locali, care vor face parte din noua rețea.

„China va fi viitoarea piață principală de piese aftermarket din lume. Avem ambiții foarte ridicate. De aceea noi luăm deja poziții puternice”, a declarat Christophe Musy, directorul PSA Aftermarket.

Unul dintre acționarii principali ai PSA Group este Donfeng Motor Group (14%), parte a holdingului cu același nume, aflat pe locul 3 în China, ca număr de vehicule vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
piese auto
aftermarket