Rechemare pentru 200.000 de mașini Peugeot, Citroen, DS și Opel

Rechemare pentru 200.000 de mașini Peugeot, Citroen, DS și Opel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2023

Un număr mare de automobile PHEV și electrice ale grupului Stellantis sunt vizate de două campanii de rechemare, care au ca scop verificarea și, dacă este cazul, înlocuirea bateriilor. Acestea pot sta la baza unor incendii la bordul acestor automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 90.000 de mașini plug-in hybrid ale mărcilor Citroen, DS, Opel și Peugeot, fabricate între 2019 și 2023 vor fi nevoite să meargă într-un service autorizat pentru o verificare a bateriei și a suportului acesteia. Din cauza unei posibile pătrunderi a apei, există riscul unei coroziuni care să conducă la aprinderea bateriei și a întregului vehicul.

Țara care a inițiat campania de rechemare este Germania, unde se află peste 30.000 de vehicule vizate, însă ea se va aplica în toată Europa. Sistemul de alertă al Uniunii Europene a publicat deja detaliile privind această rechemare, fiind menționate modelele C5 Aircross, DS7 Crossback, Grandland X, 508 și 3008.

VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5. Care sunt prețurile în România CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5. Care sunt prețurile în România

Tot bateria, de data aceasta cea de tracțiune, pentru că este vorba despre mașini electrice, este cauza posibilă a unui comportament anormal care poate duce la incendierea vehiculului și care stă la baza celei de-a doua campanii de rechemare pentru mărcile Stellantis. Este vorba despre un total de 127.000 de automobile DS7 Crossback, Citroen C5 Aircross, Opel Grandland X și Peugeot 3008 și 508, practic versiunile BEV ale celor din prima campanie, mașini produse între 2019 și 2022, care vor fi supuse unei verificări a software-ului bateriei, odată ajunse în service, pentru o actualizare care ar trebui să îndepărteze riscul de incendiu.

Paradoxurile Stellantis: cele mai slabe vânzări din ultimii 26 de ani și cel mai mare profit. Fiat, cea mai vândută marcă a grupului, în 2022 CITEȘTE ȘI Paradoxurile Stellantis: cele mai slabe vânzări din ultimii 26 de ani și cel mai mare profit. Fiat, cea mai vândută marcă a grupului, în 2022

Descrierea din sistemul de alertă al UE spune că „bateria de tracțiune se poate supraîncălzi din cauza unei erori  software-ului de control. Acest lucru ar putea cauza incedierea bateriei și/sau vehiculului”. În cazurile în care bateria de tracțiune va prezenta neconformități, compania va înlocui pe cheltuială proprie această baterie.

Toate modelele care fac obiectul acestor două campanii sunt strâns legate între ele, fiind dezvoltate pe o platformă unică, cu componente comune. De asemenea, toate sunt fabricate în uzina Stellantis din Sochaux, Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare peugeot
rechemare citroen
ds7 crossback
opel grandland