Rechemări pentru mașinile electrice Audi și Jaguar

Rechemări pentru mașinile electrice Audi și Jaguar
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2024

Modelele Audi e-tron și Jaguar I-Pace fac obiectul unei rechemări în acest moment, ambele reprezentând posibile riscuri de incediu, din cauza supraîncălzirii bateriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Autoritățile europene au înregistrat o campanie de rechemare a modelului Audi e-tron, primul automobil electric al mărcii premium a grupului VW. Obiectul campaniei este dat de identificarea unei posibile defecțiuni pentru mașinile produse între martie 2018 și martie 2022. O pierdere de tensiune a unora dintre celulele bateriei de înaltă tensiune, situație care poate duce la supraîncălzirea acestei baterii și la declanșarea unui incendiu la bord.

SUA deschid o anchetă oficială pentru a vedea dacă mașinile chinezești reprezintă o amenințare CITEȘTE ȘI SUA deschid o anchetă oficială pentru a vedea dacă mașinile chinezești reprezintă o amenințare

În total, sunt rechemate 42.668 autoturisme la nivel global, pentru a fi făcută o verificare și înlocuite componentele defecte.

O a doua campanie a fost demarată pentru modelul Jaguar I-Pace, de asemenea cu propulsie complet electrică. Modelele fabricate între 2019 și 2024, într-un număr de 3.676 exemplare, sunt suspectate de o posibilă defecțiune a bateriei care poate conduce la un incendiu la bord.

Renault confirmă discuțiile cu VW pentru o colaborare pe segmentul electric CITEȘTE ȘI Renault confirmă discuțiile cu VW pentru o colaborare pe segmentul electric

Se pare că mașinile vizate de rechemare au mai fost actualizate anterior și acest lucru ar putea să stea la baza defecțiunii. Mașinile vor primi un nou update de software al unității de management al bateriei, pentru a fi evitată supraîncălzirea.

Campania anterioară a fost demarată în 2023 și se pare că nu a avut succes. Rechemarea a fost inițiată în Germania, unde s-a înregistrat deja un incendiu al unui vehicul soldat cu distrugerea totală.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi e-tron
rechemare audi
rechemare jaguar i-pace