Toyota a lansat în România noua generație C-HR. De la cât încep prețurile

Toyota a lansat în România noua generație C-HR. De la cât încep prețurile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 feb 2024

Noul SUV Toyota C-HR, lansat în 2023 de constructorul japonez pe piața din Europa, a fost prezentat oficial și în România, fiind anunțate și prețurile noului model. Mașina este fabricată în Turcia și a fost creată special pentru europeni, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Toyota C-HR este disponibil pe piața din România, la câteva luni după intrarea în producție, în uzina japonezilor din Turcia. C-HR vine deja după un succes important al primei generații, fiind unul dintre cele mai vândute SUV-uri de clasă B din Europa, în același segment în care se află și cele două SUV-uri produse în România, Dacia Duster și Ford Puma.

Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, și-a diminuat drastic profitul net CITEȘTE ȘI Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, și-a diminuat drastic profitul net

„Astăzi, noul SUV Toyota C-HR duce originalitatea și calitatea remarcabilă a modelului anterior la un nivel superior, adoptând un design avangardist și în același timp continuator al formelor sale consacrate, beneficiind de tehnologii avansate, de ultimă generație și de performanțe sporite.” a declarat Edit Târcolea, director general Toyota România, în cadrul evenimentului de lansare.

Noua generație Toyota C-HR are trei opțiuni de motorizare, din care două full hybrid, de 1.8 l și 2.0 l, ultima fiind disponibilă și cu tracțiunea AWD-intelligent, precum și un Plug-in Hybrid, bazat pe același 2.0 l.

Corespondență din Geneva - Designerul șef al Renault Group anunță: La București se lucrează deja la noul model Dacia de clasă C CITEȘTE ȘI Corespondență din Geneva - Designerul șef al Renault Group anunță: La București se lucrează deja la noul model Dacia de clasă C

Prețurile anunțate pentru piața din România încep de la 33 688 euro, pentru echiparea de bază.

Noul C-HR a intrat în producție în luna noiembrie în Turcia, de aici mașina urmând să fie distribuită pe toate piețele europene pe care urmează să fie vândută. Toyota a anunțat că bateriile folosite sunt produse local, mașina având un grad ridicat de integrare în industria din Turcia. Uzina din Sakarya, unde se asamblează mașina, a primit o investiție suplimentară de 308 milioane de euro, devenind prima fabrică din regiune a mărcii care poate produce automobile plug-in hybrid. C-HR va fi asamblat împreună cu modelele Corolla. Capacitatea uzinei de baterii va fi de 75.000 unități anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota c-hr
toyota suv
hibrid toyota