Registrul Auto Român ANUNȚ: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele de iarnă

Registrul Auto Român ANUNȚ: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele de iarnă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2021

Registrul Auto Român aduce lămuriri referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele de iarnă, pentru a respecta legislația în vigoare. Un comunicat vechi de zece ani a creat confuzie în rândul șoferilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Informațiile contradictorii referitoare la anvelopele de iarnă și condițiile pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi utilizate legal pe perioada iernii au fost clarificate acum de Registrul Auto Român. Instituția care se ocupă de verificarea condițiilor tehnice ale autovehiculelor care circulă pe șoselele din România precizează că pneurile de iarnă pot purta orice fel de denumire comercială, însă trebuie să aibă marcajele specifice prevăzute de lege.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Registrul Auto Român respinge cu fermitate (...) ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece” transmit cei de la RAR.

Concret, Registrul Auto Român explică faptul că sunt legale toate anvelopele care au marcajul specific aplicat, cel care include denumirea „Snow” (zăpadă).

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Duelul granzilor: BMW a reușit să depășească Mercedes-Benz, după mulți ani CITEȘTE ȘI Duelul granzilor: BMW a reușit să depășească Mercedes-Benz, după mulți ani

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.”

Cei de la RAR mai precizează că  nu au apărut modificări legislative referitoare la pneurile de iarnă, astfel că prevederile în vigoare până acum rămân aceleași.

Atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S NU EXISTĂ SANCȚIUNI!”, mai spune RAR.

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
pneuri de iarna
marcaj m+s
marcaj cauciucuri iarna