Renault Groupe aduce încă un designer celebru: Gilles Vidal, de la Peugeot

Renault Groupe aduce încă un designer celebru: Gilles Vidal, de la Peugeot
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2020

Renault Group își întărește echipa de designeri cu încă un nume important din industria auto europeană. Gilles Vidal, designer al mărcii Peugeot, va intra în echipa grupului în subordinea lui Laurens van den Acker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După recrutarea lui Alejandro Mesonero-Romanos, de la SEAT, Renault mai face o achiziție importantă în echipa de designeri. Gilles Vidal, creditat cu proiecte importante ale mărcii Peugeot, precum spectaculosul 508, ca și SUV-ul 3008, dar și mai multe modele ale Citroen, va deveni designer al grupului Renault, în subordinea vicepreședintelui Laurens van den Acker.

Anterior, PSA Group anunța sec numirea lui Matthias Hossan în funcția de designer al mărcii Peugeot, în locul lui Gilles Vidal, fără să precizeze motivele plecării acestuia.

Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault CITEȘTE ȘI Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault

 „Suntem încântați să-l primit pe Gilles Vidal în echipa noastră. Gilles are cunoștințe profunde despre crearea unor mărci puternice și atractive bazate pe design. Experiența sa rcunoscută, simțul de inovare și pasiunea pentru desen vor fi calități importante pentru Groupe Renault. Gilles a inspirat pe mulți și aștept să lucrez cu el pentru a atinge provocările mobilității viitorului”, a spus Laurens van den Acker, designerul care va avea una dintre cele mai puternice echipe din industria auto. Achizițiile vin la scurt timp după ce Luca de Meo, fost șef al SEAT, a preluat conducerea grupului. Luca de Meo este, înainte de orice, un excelent specilist de marketing care își susține performanșele de business din industria auto pe automobile cu un design memorabil. Cel mai bun exemplu este Fiat 500, mașina care a evocă celebrul Fiat 500 al secolului trecut și care are astăzi un succes imens în toată lumea.

Gilles Vidal are 48 de ani și a condus echipa de design de la Peugeot din 2010. Anterior, el a lucrat pentru Citroen, fiind responsabil, printre altele, de celebrul C4 Picasso. El este absolvent al Art Center College of Design din Vevey, Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer renault
designer dacia
gilles vidal
design peugeot 508