Grupul PSA a obținut profit în primul semestru, chiar dacă pandemia de Covid-19 i-a afectat veniturile

Grupul PSA a obținut profit în primul semestru, chiar dacă pandemia de Covid-19 i-a afectat veniturile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iul 2020

PSA Group a anunțat rezultatele financiare după 6 luni, cu cifre care arată o performanță a business-ului, în condițiile dificile ale pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania Peugeot SA a anunțat că a reușit să obțină profit în primul semestru al anului, în pofida faptului că efectele COVID-19 au afectat veniturile. Luna iunie a adus o revenire puternică a vânzărilor, care a continuat în iulie, spune PSA. Reprezentanții companiei susțin că sunt în gata să atingă targetul propus în ceea ce privește profitul pe termen mediu, respectiv peste 4,5% până în 2021.

CEO-ul companiei, Carlos Tavares a declarat că nivelul comenzilor de la finele primei jumătăți de an au fost excelente.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 34,5% în intervalul ianuarie - iunie, respectiv 25,1 miliarde euro, cele 13,2 miliarde în minus generând o scădere a marjei profitului operațional la 2,1%, de la 8,7% anul trecut, respectiv 517 milioane euro, față de 3,3 miliarde euro anul trecut (-84%). Rezultatul net consolidat al PSA a fost de 376 milioane euro, mai mic cu 81% față de rezultatul de anul trecut, însă pote fi considerat o performanță, în condițiile în care aproape toți constructorii europeni au generat pierderi în acest interval.

Divizia de automobile a grupului a reușit să obțină venituri de 19,5 miliarde euro, cu 10,7 miliarde mai puțin decât anul trecut și cu o marjă operațională de 3,7% (731 milioane euro, -72,5%). Mai mult, PSA a reușit să-și îmbunătățească rezultatul financiar, de la o pierdere de 166 milioane, în 2019, la un plus de 52 milioane în 2020.

Defalcat, cele două linii de business cu automobile, Peugeot Citroen DS și Opel Vauxhall, au obținut 15,2 milioane euro venituri și, respectiv, 4,38 milioane euro, cu rezultate operaționale pozitive, de 629 milioane euro și, repsectiv, 110 milioane euro.

Tarom, amendată pentru GDPR. Datele unor pasageri ar fi fost accesate neautorizat CITEȘTE ȘI Tarom, amendată pentru GDPR. Datele unor pasageri ar fi fost accesate neautorizat

 „Acest rezultat semestrial demonstrează reziliența grupului, recompensa de 6 ani consecutivi de muncă intensă pentru a crește agilitatea și pentru a reduce pragul de rentabilitate. Grupul traversează această criză și grație angajamentului echipei, concentrată să livreze mobilitate curată, sigură și accesibilă clienților noștri. Suntem determinați să realizăm o recuperare solidă în al doilea semestru, în același timp cu finalizarea nașterii Stellantis, până la finele primului trimestru din 2021”, a declarat Carlos Tavarez, președinte al Consiliului de Administrație PSA Group.

Rezultatul operațional al Băncii PSA Finance a fost de 463 milioane euro, în scădere cu 9,7%, în timp ce divizia Faurecia, producător de componente, a înregistrat o pierdere de 159 milioane euro.

Stocul de vehicule la finalul perioade, inclusiv cel al rețelei de dealeri independenți, era de 505.000 vehicule, mai mic cu 24% față de 30 iunie 2019.

Pentru finalul acestui an, grupul PSA anticipează o scădere de 25% a pieței auto din Europa, de 30% în Rusia și Amrica de Sud, precum și de 10% în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa group rezultate
piata auto
vanzari psa
peugeot citroen opel