Renault încearcă să-l recruteze pe Luca de Meo, șeful SEAT

Renault încearcă să-l recruteze pe Luca de Meo, șeful SEAT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 nov 2019

Renault încearcă să-l convingă pe șeful SEAT, Luca de Meo, să preia postul de CEO al companiei franceze, după ce Thierry Bollore, fostul șef, a fost demis de consiliul de administrație luna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Presa franceză a publicat o informație surprinzătoare, referitoare la căutările celor de la Renault pentru alegerea celui mai bun candidat la postul de CEO. Conform publicațiilor Le Figaro și Les Echos, favorit în cursa viitorului șef al Renault Group este Luca de Meo, cel care conduce în acest moment marca SEAT, din cadrul VW Group. Informația nu certifică și faptul că acesta ar accepta o astfel de propunere, dată fiind poziția sa extrem de bună la marca spaniolă și în cadrul grupului Volkswagen.

Luca de Meo are o carieră strălucită în industria auto, în special pe segmentul de marketing, remarcându-se în perioada în care a condus grupul de firme Fiat - Alfa Romeo - Lancia, fiind creditat cu succesul lansării modelului Fiat 500. El a fost recrutat de grupul Volkswagen în 2009, când a devenit șef al marketingului Audi, apoi a fost promovat ca membru în board-ul VW Group, responsabil cu marketingul pentru toate mărcile. În 2015, i-a fost încredințată conducerea SEAT, pe care a reușit să o ducă într-o nouă epocă: profit și vânzări record, dar și intrarea istorică pe piața din China. Este greu de crezut că actuala conducere a VW Group îl va lăsa să plece la Renault Group. De altfel, de Meo a transmis că nu este interesat de acest post. Poate să conteze doar faptul că și-a început cariera în industria auto chiar la marca Renault.

Audi a anunțat oficial numirea noului CEO, Markus Duesmann, fost director de achiziții la BMW CITEȘTE ȘI Audi a anunțat oficial numirea noului CEO, Markus Duesmann, fost director de achiziții la BMW

Celelalte nume vehiculate în acest moment pentru postul de CEO Renault Group sunt Didier Leroy, un francez aflat la conducerea Toyota, ca COO, și Patrick Koller, CEO al companiei Faurecia, parte a PSA Group. Didier Leroy, care a mai fost pe diverse liste ale Renault și în trecut, când se căuta un înlocuitor al lui Carlos Ghosn, a declarat că „nu dă atenție zvonurilor” și că „rămân 100% concentrat pe job-ul meu de la Toyota”.

Renault Group este condusă în prezent de Clotilde Delbos, fostul șef financiar al companiei. Aceasta și-a depus și ea candidatura pentru postul de CEO, pe care deocamdată îl ocupă ca interimar. După arestarea și demiterea lui Carlos Ghosn, compania franceză, care deține marca Dacia, a fost condusă de Thierry Bollore, CEO, și Jean Dominique Senard. În luna octombrie, acesta din urmă a solicitat consiliului de administrație demiterea lui Bollore, cererea aprobată de urgență de board-ul companiei. Motivele sunt necunoscute, fiind speculată informația potrivit căreia la originea schimbării ar fi partenerii de la Nissan, care au motivat că Bollore este omul lui Carlos Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault ceo
recrutare șef renault
headhunting
luca de meo
thierry bollore