Renault se luptă să supraviețuiască, spune ministrul francez al Economiei

Renault se luptă să supraviețuiască, spune ministrul francez al Economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2020

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat că grupul Renault se luptă să supraviețuiască în contextul crizei coronavirusului, adăugând însă că producătorul auto trebuie să își asume unele angajamente cu privire la menținerea în Franța a celor mai avansate activități tehnologice, transmite Renault citând un interviu publicat în cotidianul Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cu privire la gravitatea crizei precum și cu privire la situația companiilor, eu voi continua să spun adevărul: Renault se luptă să supraviețuiască", a răspuns Bruno Le Maire, întrebat fiind dacă va accepta ca firmele care sunt susținute de statul francez să închidă uzine în Franța, așa cum intenționează să facă Renault, scrie Agerpres.

Facebook adoptă munca de acasă pe termen nedefinit, în afara Silicon Valley; Shopify a făcut un anunț asemănător CITEȘTE ȘI Facebook adoptă munca de acasă pe termen nedefinit, în afara Silicon Valley; Shopify a făcut un anunț asemănător

Potrivit presei, Renault intenționează să închidă mai multe uzine din Franța, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe și Nissan Micra, dar și uzina de asamblare de la Dieppe, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunțat săptămâna viitoare.

Bruno Le Maire a mai declarat pentru Le Figaro că nu a semnat încă împrumutul garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro solicitat de Renault.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de țări și a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
bruno le maire