Renault vinde un sfert din echipa de Formula 1 Alpine Racing, evaluare de aproape un miliard de euro

Renault vinde un sfert din echipa de Formula 1 Alpine Racing, evaluare de aproape un miliard de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 dec 2023

Echipa de Formula 1 Alpine, fosta Renault F1 Team, deținută de constructorul auto francez, a vândut un pachet de acțiuni important grupului Otro Capital, pentru o sumă care ridică evaluarea echipei la aproape un miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alpine Racing a vândut 24% din acțiunile sale unui grup de investitori condus de Otro Capital, după cum anunță compania, care precizează că vânzarea s-a făcut pentru suma de 200 de milioane de euro. Prețul plătit evaluează compania deținută de Renault Group la circa 900 de milioane de euro.

FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!” CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!”

Renault explică faptul că vânzarea de acțiuni a avut ca scop finanțarea dezvoltării echipei de Formula 1 Alpine F1, pe direcții precum media, sponsorizări, ticketing, ospitalitate, management al drepturilor comerciale, lincențiere și merchandising . Alec Scheiner, co-fondator și partener al Otro Capital, a devenit membru al consiliului de administrație al Alpine Racing Ltd.

Printre investitorii care s-au alăturat Otro Capital se numără RedBird Capital Partners și Maximum Effort Investments, precum și nume importante din sport: Patrick Mahomes, fundaș al Kansas City Chiefs, de două ori MVP NFL și de două ori MVP Super Bowl, Travis Kelce, Kansas City Chiefs, de opt ori consecutiv NFL Pro-Bowl și de două ori campion Super Bowl, Rory McIlroy, de patru ori câștigător al campionatelor majore de golf și în prezent clasat pe locul 2 în lume. Rory a investit prin Symphony Ventures Capital, un parteneriat care sprijină companiile inovatoare din domeniul sănătății, tehnologiei și sportului.

Tesla Model 3, respins în Europa și în SUA de la subvenții, riscă să dispară pentru a lăsa locul lui Model 2 CITEȘTE ȘI Tesla Model 3, respins în Europa și în SUA de la subvenții, riscă să dispară pentru a lăsa locul lui Model 2

De asemenea, sunt menționați printre investitori Anthony Joshua, medaliat olimpic cu aur la box și de două ori fost campion mondial unificat la categoria grea, Trent Alexander-Arnold, jucător internațional de fotbal din Anglia, campion al Ligii Campionilor și campion al Premier League cu Liverpool FC, Juan Mata, jucător profesionist de fotbal, câștigător al Cupei Mondiale și Euro cu echipa națională a Spaniei, fost jucător la Manchester United și Chelsea, co-fondator al organizației, Common Goal, precum și Roger Ehrenberg: fondatorul Eberg Ventures, investitor în Miami Marlins și Real Salt Lake.

Renault a redenumit echipa Renault F1 în 2021, pentru a susține brandul premium Alpine, care a intrat în acel moment într-un amplu proces de dezvoltare și extindere, pe termen lung.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpine f1
investitori alpine
renault group
otro capital