Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice

Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2023

Programul Germaniei de subvenții pentru achiziționarea de vehicule electrice (EV) se va încheia prematur luni, după ce s-au rambursat aproximativ zece miliarde de euro din 2016, a anunțat Ministerul Economiei, cel mai recent indiciu al reducerii cheltuielilor după adoptarea bugetului revizuit pe 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile de cheltuieli ale Berlinului au fost date peste cap de o decizie de luna trecută a Curții Constituționale, care a împiedicat Executivul german să transfere fonduri necheltuite în valoare de 60 miliarde de euro dedicate combaterii pandemiei spre inițiative verzi. Ca urmare, unele programe menite să accelereze tranziția verde a Germaniei au fost reduse pentru a se putea adopta noul buget, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Inițial, subvențiile pentru achiziționarea de vehicule electrice erau menite să se acorde până la finalul lui 2024. Cei care au solicitat deja subvențiile vor primi banii, dar nu vor fi acceptați noi solicitanți începând de luni.

Industria auto din Germania și-a extins gama de vehicule electric după ce China și SUA au depășit producătorii auto germani pe acest segment care înregistrează o creștere rapidă.

Potrivit Autorității rutiere germane (KBA), la finele lunii aprilie, pe drumurile din Germania circulau aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice, cu mult sub obiectivul de 15 milioane de vehicule fixat pentru 2030.

Prețurile ridicate, autonomia limitată și lipsa de stații de încărcare, în special în zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru care vânzările de vehicule electrice înregistrează întârzieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
vehicule electrice
masini electrice
buget