Renault vrea să producă vehicule electrice în Coreea de Sud

Renault vrea să producă vehicule electrice în Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Renault Korea Motors, subsidiara din Coreea de Sud a Renault, a anunțat că discută cu Guvernul de la Seul producerea de vehicule electrice (EV) la unica sa fabrică din Busan, în contextul accelerării electrificării de către grupul francez, transmit Reuters și Yonhap.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Obiectivul este de a produce în Busan 200.000 EV pe an, a afirmat vicepreședintele executiv al Renault, Guido Haak. Acesta s-a întâlnit cu primarul din Busan, Park Heong-joon, care a vizitat săptămâna aceasta Franța. Orașul port Busan se află la 320 de kilometri de Seul, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Magazinele taie temporar prețurile la alimente de bază. Surse: Plafonarea adaosurilor comerciale pe tot lanțul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Magazinele taie temporar prețurile la alimente de bază. Surse: Plafonarea adaosurilor comerciale pe tot lanțul

Încă nu se știe valoarea investiției Renault în construirea facilităților de producție pentru EV.

Anunțul vine după ce, în mai, Hyundai Motor a informat că va investi aproximativ 2.000 miliarde de woni (1,54 miliarde de dolari) în Ulsan, Coreea de Sud, pentru construirea unei fabrici dedicate producerii de vehicule electrice.

În prezent, Renault Korea produce trei modele - SUV-ul compact XM3, sedanul SM6 și SUV-ul QM6 SUV - actuala capacitate a fabricii fiind de 300.000 vehicule pe an.

Renault deține o participație de 52,82% în Renault Korea, în timp ce grupul chinez Geely Automobile Holdings și Samsung Card Co dețin 34,02% și, respectiv, 13,13%.

În primele cinci luni din acest an, vânzările Renault Korea au scăzut în ritm anual cu 10%, la 57.550 vehicule. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
vehicule electrice