Reprezentanții Renault confirmă informațiile Profit: Dacia va înlocui Lodgy cu un crossover. Acesta ar putea să poarte numele vehiculat, Grand Duster și să aibă 7 locuri

Reprezentanții Renault confirmă informațiile Profit: Dacia va înlocui Lodgy cu un crossover. Acesta ar putea să poarte numele vehiculat, Grand Duster și să aibă 7 locuri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 sep 2017

Informațiile neoficiale pe care le-am prezentat cu puțin timp în urmă vorbeau despre posibilitatea ca Dacia să mai aibă alte trei SUV-uri/crossovere în gamă, prin înlocuirea unora dintre cele existente sau prin introducerea altora din grup sub marca proprie. Unul dintre ele va înlocui MPV-ul Lodgy și va avea 7 locuri, dar un design specific SUV-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Monovolumul Lodgy, lansat în 2012, nu doar că se apropie de finalul carierei, dar se vinde foarte slab și este exclusă lansarea unei noi generații. În locul acesteia, pe platforma deja existentă, obținută din alungirea celei de pe Logan, urmează să fie desenată o caroserie nouă, cu trăsături de SUV. Anul acesta au apărut informații despre un Duster cu 7 locuri, numit Grand Duster, dar toată lumea a crezut că este vorba despre noua generație a SUV-ului. Cei de la Renault au dezmințit, iar informațiile noastre spuneau că va fi un alt model. Acum, au apărut primele informații oficiale, Marc Suss, șeful modelelor entry din grup confirmând că Lodgy va fi înlocuit cu un nou model, crossover.

EXCLUSIV Cele trei potențiale proiecte de SUV-uri Dacia: mini SUV, un Sandero Stepway evoluat și un SUV compact, “Grand Duster” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cele trei potențiale proiecte de SUV-uri Dacia: mini SUV, un Sandero Stepway evoluat și un SUV compact, “Grand Duster”

Rămâne de văzut dacă Renault va oferi acest model și cu tracțiune 4x4, sau se va limita să redeseneze formele lui Lodgy, după cele ale lui Duster. Primele date vorbesc despre un Grand Duster cu o lungime de 4,50 metri, 7 locuri și un ampatament de 2,8 metri. Ar deveni cel mai mare model din gama Dacia și cel mai scump.

În acest moment, modelul Dacia Lodgy se vinde cu prețuri începând de la 11,300 euro, iar versiunea Stepway, cea care are elemente de crosoover, costă 12.700 euro, fiind mai scumpă decât un Duster în echipare de bază. Un Lodgy Explorer, care are un aspect și mai pronunțat de SUV, costă începând de la 13.000 de euro. 

Anul viitor, un alt SUV ar putea fi lansat de Dacia, un Sandero Stepway redesenat și chiar rebotezat, pentru a se lupta de la egal la egal cu crossoverele din segmentul B-SUV. Acesta va avea un grad mai mare de personalizare și ar putea prelua interiorul noului Duster. Dacia va avea, astfel, două modele în acest segment ultrapopulat, Duster și noul Sandero Stepway, așa cum se întîmplă la Opel, cu Mokka și Crossland, sau la VW, cu T-Roc și viitorul T-Cross.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
lodgy
grand duster
frankfurt