Rolls Royce oprește producția ultimei sale decapotabile

Rolls Royce oprește producția ultimei sale decapotabile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 mai 2023

După o viață care a durat aproximativ opt ani, decapotabila Rolls Royce Dawn va ieși din producție, și nu va avea, pentru moment, un înlocuitor. Decizia este una similară cu cea luată în cazul Wraith.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rolls Royce a anunțat decizia opririi producției decapotabilei de lux Dawn, ultima caroserie de acest tip produsă de marca britanică deținută de grupul BMW. Acest pas vine în continuarea opririi coupeului Wraith, ambele fiind dezvoltate și produse pe o platformă similară, BMW.

VIDEO Au fost deschise două noi pasaje rutiere supraterane în zona comercială Pallady din București CITEȘTE ȘI VIDEO Au fost deschise două noi pasaje rutiere supraterane în zona comercială Pallady din București

Constructorul de lux nu și-a planificat în acest moment înlocuitori pentru cele două modele, deoarece pregătește trecerea la propulsia electrică, odată cu modelul Spectre. Reprezentanții mărcii Rolls Royce au încetat să mai preia comenzi pentru cele două modele încă de luna trecută, ca urmare a acestei decizii.

„În relansarea numelui Dawn, Rolls-Royce a relansat ceva cu mult mai mult decât o mașină – la fel ca decapotabilul plin de farmec din care s-a inspirat, Dawn contemporan a ajuns să caracterizeze o expresie modernă a „la dolce vita”; un mod de a trăi care îmbrățișează frumusețea și bogăția vieții” explică Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars, povestea unui model care a preluat o denumire istorică. „Pe măsură ce producția lui Dawn se apropie de sfârșit, putem reflecta la un capitol extraordinar din istoria mărcii. Această mașină frumoasă întruchipează perfect luxul contemporan, celebrând în același timp principiile și moștenirea fondatoare ale mărcii.”

Rolls Royce Dawn a fost lansat în 2015 ca urmaș al lui Phantom Drophead Coupe și a fost cea mai vândută decapotabilă a mărcii în întreaga istorie a ei. Numele mai fusese utilizat de companie în anii 50, pentru o decapotabilă ce s-a vândut în numai 28 de exemplare. Chiar dacă în procesul de dezvoltare s-a luat în calcul o caroserie cu acoperiș de tip hard-top, în cele din urmă mașina a fost produsă cu acoperiș textil, „pentru a păstra romantismul sunetului picăturilor de ploaie pe pânză”. Dawn a fost declarată „cea mai silentioasă decapotabilă din lume”.

Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani CITEȘTE ȘI Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani

Rolls Royce Spectre a fost prezentat în premieră anul trecut și urmează să intre în producție în acest an, în uzina din Marea Britanie, primele livrări către clienți fiind programate pentru ultimul trimestru al anului. În portofoliul Rolls Royce mai rămân trei modele cu motoare cu combustie: Ghost, Phantom și Cullinan.

Rolls Royce a vândut în 2022 puțin peste 6000 de automobile de lux, mai multe cu 8% față de 2021, fiind pentru prima dată în istorie când este depășit acest prag. Din acest volum, familia Dawn și Wraith a avut o pondere de circa 10 procente, mult mai mică decât celelalte modele din gama Rolls Royce.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls royce spectre
rolls royce electric
foto camuflaj rolls royce