Rolls Royce și-a găsit în sfârșit designer - Anders Warming, care a desenat a doua generație BMW X3 și Serie 6

Rolls Royce și-a găsit în sfârșit designer - Anders Warming, care a desenat a doua generație BMW X3 și Serie 6
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mai 2021

Rolls-Royce a anunțat în sfârșit că și-a găsit designer, după ce a rămas subit, la sfârșitul anului 2019, fără Jozef Kaban, care venise de numai câteva luni. Acum, noile modele ale mărcii de lux britanice vor fi create de Anders Warming, care a lucrat peste 20 de ani la BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul designer șef al designului exterior la BMW și șef de design la MINI, Anders Warming, a plecat din grup, demisionând, în 2016, după 20 de ani de activitate, iar în 2019 și și-a fondat propria companie de design. Acum el revine în grupul BMW, unde era nevoie de un designer șef pentru marca Rolls Royce. Aici lucrurile nu au mers deloc bine, din 2018, când Giles Tayler a plecat la chienzii de la FAW, pe foarte mulți bani, iar căutările șefilor Rolls Royce s-au oprit la Josef Kaban. Acesta plecase de la Skoda la BMW, unde lucra de doi ani sub conducerea lui Adryan van Hooydonk, cel care supervizează designul mașinilor din întreg grupul. Adus cu urale, Kaban a plecat după numai șase luni, fiind una dintre cele mai mari surprize, așa cum a fost anul acesta Alejandro Mesonero Romanos la Dacia. De atunci, Van Hooydonk și șefii Rolls Royce au căutat un designer potrivit, care să poată să rezoneze cu stilul inconfundabil, exclusivist al mărcii.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Anders Warming pare a se potrivi fișei postului, având o experiență bogată la BMW și o relație bună cu Hooydonk. „Anders Warming are o carieră dovedită fiind un designer extrem de creativ și pasionat, cu un ochi atent la detalii și la execuție; pentru că a petrecut cea mai mare parte a carierei în echipa noastră de design, sunt sigur că se va integra foarte repede”, a declarat Adryan van Hooydonk.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Și CEO-ul Rolls Royce, Torsten Muller-Otvos este mulțumit de noua achiziție: „Este o mare plăcere să spunem bun venit unei persoane cu o profundă experiență și creativitate ca Anders Warming în familia Rolls Royce. Ca director de design, va avea o rol-cheie în definirea direcției viitorului estetic și să realizeze visul și aspirațiile clienților noștri. Anders ni se alătură într-un moment în care mergem mai departe către electrificarea completă a mărcii noastre, care va defini Rolls Royce pentru decenii de-acum înainte. Va face față provocărilor de a păstra principiile fundamentale de design ale Sir Henry Royce însuși, care ne-au ghidat timp depeste 100 de ani”.

Anders Warming are 49 de ani și și-a început cariera la studioul de design al BMW din SUA. Între 2003 și 2005 a lucrat pentru Volkswagen, revenind apoi la BMW, unde a ajuns să conducă designul exterior, fiind parte din echipa celebrului Chris Bangle. Este creditat cu designul unor modele celebre, precum X3, a doua generație, Serie 6, a doua generație, sau Z4. Studioul său de creație care îi poartă numele a realizat designul pentru diferite mărci, inclusiv Hengchi, din China, SAAB sau Peugeot. În portofolil său există și un elicopter, un studiu care „definește limbajul formelor, în timp ce creează un lounge de lux zburător”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls royce
designer rolls royce
anders warming
bmw serie 6
designer bmw