Romaero estimează pierderi de 20,2 milioane lei în acest an, dar speră să treacă pe profit în 2018

Romaero estimează pierderi de 20,2 milioane lei în acest an, dar speră să treacă pe profit în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2017

Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreținerea și repararea avioanelor, estimează că va încheia acest an cu pierderi de 20,2 milioane lei, de trei ori mai mici decât nivelul înregistrat anul trecut, dar speră să revină pe profit de anul viitor, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei, scrie News.ro.

Pentru anul viitor, Romaero și-a propus să oțiă un profit net de 23,8 milioane lei, urmând ca în 2019 câștigul net să urce la 237,69 milioane lei, arată propunerea privind bugetul de venituri și cheltuieli, ce urmează să fie votată în adunarea generală a acționarilor din 4 septembrie.

FOTO Un monument de arhitectură al stațiunii Moneasa, Vila Nufărul, unde s-au amenajat primele băi termale, a ajuns o ruină, fiind abandonat de 27 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Un monument de arhitectură al stațiunii Moneasa, Vila Nufărul, unde s-au amenajat primele băi termale, a ajuns o ruină, fiind abandonat de 27 de ani

Redresarea financiară estimată începând din 2018 s-ar putea explica prin posibile noi contracte legate de majorarea bugetului Apărării, dar și de vânzarea unor terenuri excedentare.

Compania a decis în acest an înființarea unei filiale prin care să își valorifice activele excedentare. Terenurile pe care își desfășoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

Compania estimeză pentru acest an venituri de 140,2 milioane lei, în creștere de 2,2 ori față de anul trecut. Romaero și-a propus să înregistreze venituri totale de 565,8 milioane lei în 2018 și de 964,7 milioane lei în 2019.

De asemenea, compania și-a planificat investiții de 11,1 milioane lei în acest an și de 40,3 milioane lei anul viitor.

În ședința AGA din 4 septembrie se va aproba declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație conform OUG 109 privind guvernanța corporativă a instituțiilor de stat.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăți suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri și cota de piață, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 de salariați.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 730 de salariați.

Societatea are o valoare de piață de 184,9 milioane lei (40,6 milioane euro), la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București (BVB), de .29,60 lei/acțiune, însă titlurile companiei au o lichiditate foarte slabă.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero