România și-a încetinit serios ritmul de producție a autoturismelor. Cele două uzine, Dacia și Ford, aproape la egalitate în 2021

România și-a încetinit serios ritmul de producție a autoturismelor. Cele două uzine, Dacia și Ford, aproape la egalitate în 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2021

România și-a încetinit serios ritmul de producție a autoturismelor în cele două uzine ale Dacia și Ford. Motivul principal este criza de semiconductori, însă efectele pandemiei de coronavirus în Europa se fac și ele simțite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două uzine de autoturisme din România, de la Mioveni și Craiova, au produs în februarie 39.348 de vehicule, cu 18.09% mai puține decât anul trecut în aceeași lună. Volumele celor două fabrici au fost sensibil egale, fiind raportată o diferență de sub 1.000 de unități între ele. Mai exact, Dacia a produs 20.179 de unități, iar Ford, 19.193 de unități. Niciuna din fabrici nu mai raportează în acest moment situația pe modele. Dacia a făcut-o până anul trecut, când erau anunțat inclusiv volumul kiturilor semicomplete ce erau expediate în Algeria.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

După două luni, volumul de autoturisme asamblate în cele două uzine se ridică la 77.173 de unități, cu 15,29% mai puține față de anul 2020. Dacia a produs, în total, 39.988 autoturisme Duster, Sandero Stepway și Logan, în timp ce Ford a reușit să producă 37.185 autoturisme Puma și EcoSport.

Cele două uzine se află în situații diferite: Dacia se pregătește să introducă în producție cel puțin un nou model, în acest an, în timp ce Ford are un model, EcoSport, aflat la finalul vieții.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Anul trecut, România a produs 438.107 autoturisme, cu o medie lunară de 36.500 unități, pe fondul opririlor din perioada martie – mai. Uzina Dacia din Mioveni a produs 259.099 automobile, o scădere drastică, de 25%, față de 2019, când fusese atinsă capactiatea maximă a uzinei. La Craiova, producția Puma și EcoSport a fost de asemenea una record, cu 179.008 autoturisme, o creștere de 27%) față de 2019, cu ajutorul noului model Puma.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
productie autoturisme romania