FOTO Premieră: Aygo X Prologue – Toyota a prezentat cel mai mic SUV din Europa

FOTO Premieră: Aygo X Prologue – Toyota a prezentat cel mai mic SUV din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2021

Toyota nu renunță la segmentul A, un teritoriu în care modelul Aygo nu a făcut doar figurație, ci s-a numărat printre automobilele care au atras tinerii din Europa către primul lor automobil nou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Acum, japonezii au prezentat primele imagini ale unui concept ce prefigurează viitorul model de serie, a treia generație Aygo, dar una cu trăsături noi, de SUV.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Toyota a prezentat în premieră conceptul Aygo X-Prologue, un concept care face legătura dintre segmentul A, modelul Aygo și ideea de crossover. Este o mișcare îndrăzneață, pentru că în acest segment nu s-au încumetat prea mulți constructori să abordeze caroserii SUV. „Cu Aygo X Prologue, cred că am demonstrat că o mașină mică poate fi mare și impozantă în personalitate”, susține Ken Billes, asisten designer șef al centrului de design din Europa al Toyota.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Marca a conceput și a dezvoltat noul model special pentru europeni, iar designul a fost lăsat pe mâna centrului din Nisa. Aici, designerii din ED2, cum se numește centrul, a fost creată o echipă specială, care a primit misiunea de a desena conceptul și modelul de serie.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Prototipul viitorului Aygo X - o mașină care se aseamănă, din punct de vedere al dimensiunilor și tipului de caroserie, cu Dacia Spring - preia atât stilul, cât și proporțiile SUV-urilor existente în gama Toyota, dar transmite din prima clipă că este o mașină foarte mică. Are doar două uși, un hayon înclinat și roți mari, care accentuează statura redusă a mașinii.

Versiunea de serie a lui Aygo X, care ar putea să se cheme Cross, similar cu Yaris Cross, ar putea fi prezentată în acest an, urmând ca modelul să fie disponibil pe piețele europene în 2022. Mai mult, acesta nu va avea o versiune electrică, după cum a anunțat Toyota, pentru ca prețul său să nu fie afectat de costurile induse de o baterie.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Pentru moment, conceptul nu are finalizat interiorul, astfel că nu știm cum ar putea arăta un viitor model din acest punct de vedere.

Toyota Aygo este construită în uzina din Cehia a mărcii, o unitate de producție care a rezultat dintr-o investiție comună cu PSA Group, dar pe care japonezii au cumpărat-o integral, ulterior.

Segementul A se află într-o perioadă de declin puternic, tot mai mulți constructori fiind pregătiți să renunțe la acesta, din cauza profiturilor mici pe care le obțin, raportat la cererea tot mai scăzută de astfel de modele. Fiat domină acest segment, cu două modele, Panda și 500, care împreună au vândut în 2020 aproape 300.000 de unități. Toyota Aygo a fost al treilea, la o distanță uriașă: 83.000 de exemplare, fiind urmat de Renault Twingo, cu 73.000 de unități și VW Up, cu 59.000.

FOTO Premieră: Aygo X Prologue – Toyota a prezentat cel mai mic SUV din Europa

FOTO Premieră: Aygo X Prologue – Toyota a prezentat cel mai mic SUV din Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota aygo
aygo x
aygo cross