Rusia va subvenționa achizițiile de vehicule electrice fabricate în țară, pentru a stimula cererea și producția

Rusia va subvenționa achizițiile de vehicule electrice fabricate în țară, pentru a stimula cererea și producția
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Rusia va subvenționa achizițiile de vehicule electrice fabricate în țară, pentru a stimula cererea și producția, a anunțat Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Utilizarea mașinilor electrice în țara producătoare de petrol și gaze a rămas cu mult în urmă față de Europa și nu se fac vehicule electrice în Rusia, dar guvernul are planuri de producție ambițioase și să acorde stimulente financiare pentru a susține sectorul, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Din totalul estimat la 45 de milioane de mașini înmatriculate în Rusia anul trecut, doar 11.000 erau vehicule electrice, majoritatea fiind mașini second-hand. Având în vedere că mașinile electrice sunt mult mai scumpe decât vehiculele cu combustie internă, subvenția vizează creșterea accesibilității vehiculelor electrice fabricate în Rusia, a declarat pentru Reuters Maxim Koleșnikov, șef de departament în Ministerul Economiei.

Prin intermediul subvenției, guvernul intenționează să acopere 25% din prețul de achiziție al oricărei mașini electrice fabricate în Rusia, până la maximum 625.000 de ruble (8.570 dolari), posibil începând cu anul viitor, a spus el.

Rusia vizează o producție anuală de vehicule electrice de 220.000 de unități până în 2030, iar autoritățile au declarat că producătorii auto străini s-au arătat interesați să producă modele la nivel local.

O utilizare mai mare a vehiculelor electrice ar ajuta Rusia să îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. Țara s-a alăturat pactului climatic de la Paris în 2019 și își propune să reducă emisiile până în 2030 până la 70% din nivelurile din 1990, țintă pe care ar trebui să o atingă cu ușurință din cauza dezindustrializării care a avut loc după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. citiți mai mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vehicule electrice