Ryanair își vede profitul în cădere puternică

Ryanair își vede profitul în cădere puternică
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair reduce estimarea profitului anual, înregistrând o scădere cu 93% a profitul net trimestrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta deoarece costurile mai mari ale combustibilului au acoperit veniturile în creștere, ceea ce a dus la o previziune mai scăzută a câștigurilor pe întregul an.

VIDEO Alstom semnează contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI VIDEO Alstom semnează contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula

După acest anunț, acțiunile Ryanair au scăzut cu 3,1% la Bursa de la Londra.

În al treilea trimestru, costurile cu combustibilul au crescut cu 35%, în timp ce veniturile au crescut cu 17%.

În același timp, recent, unele agenții de turism online au oprit vânzarea biletelor la zborurile Ryanair, forțând compania irlandeză să reducă prețul biletelor pentru ocuparea locurilor.

"Deși prețul biletelor și numărul de pasageri depășesc nivelul din anul precedent, rezervările pentru perioada sărbătorilor de iarnă au fost mai reduse decât se estima deoarece Ryanair a redus prețurile ca răspuns la decizia bruscă (dar binevenită) a agențiilor de turism online de a opri în decembrie vânzarea biletelor", conform companiei.

Traficul de pasageri a crescut cu 7%, până la 41,4 milioane persoane, în ciuda tarifelor medii mai mari, care au contribuit la compensarea altor costuri în creștere, cum ar fi salariile mai mari. Prețul mediu al biletelor a fost cu 13% mai ridicat.

TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile

Profitul net a scăzut la 14,8 milioane de euro în ultimele trei luni ale anului 2023, comparativ cu un an mai devreme.

Directorul executiv, Michael O’Leary, a declarat că Ryanair își restrânge estimarea pentru profitul net anual la un interval de 1,85 miliarde de euro - 1,95 miliarde de euro.

Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro CITEȘTE ȘI Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro

Anterior a estimat un interval între 1,85 miliarde euro și 2,05 miliarde euro.

Anterior, Ryanair a tăiat din cursele programului de iarnă 2023, invocând întârzierile de livrare a aeronavelor Boeing, în perioada septembrie-decembrie.

Ryanair se aștepta să primească 27 de aeronave, între septembrie și decembrie, dar, din cauza întârzierilor de producție la instalația Spirit Fuselage din Wichita, combinate cu reparațiile Boeing și întârzierile de livrare din Seattle, miza să primească doar 14 aeronave.

Percheziții ale procurorilor în sediul central al VW. Dosar penal pentru salarii CITEȘTE ȘI Percheziții ale procurorilor în sediul central al VW. Dosar penal pentru salarii

Compania irlandeză Ryanair reprezintă cel mai mare transportator aerian din Europa după numărul de pasageri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
low-cost