Trei dintre companiile aeriene low-cost cu cel mai mare buget au încasat în ultimul an.aproape 8 miliarde de lire sterline din taxe suplimentare, inclusiv pentru bagaje, îmbarcare rapidă și tipărirea cărților de îmbarcare în aeroporturi.
EasyJet, Ryanair și Wizz Air au încasat fonduri importante din aceste surse, după ce familiile s-au grăbit să-și rezerve vacanțe în 2023, în contextul în care, anterior, pandemia a făcut dificilă călătoriile în străinătate, relatează Daily Mail. Și pe măsură ce tarifele biletelor au crescut, la fel au crescut și taxele suplimentare.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Cei trei transportatori au atras un total de 7,6 miliarde de lire sterline între octombrie 2022 și septembrie 2023, sau mai mult de 20 de milioane de lire sterline pe zi, conform analizei companiei municipale Peel Hunt – mult mai mult decât cele 5,3 miliarde de lire sterline realizate de companiile aeriene în aceeași perioadă între 2018-2019.
Un purtător de cuvânt al easyJet a declarat: „EasyJet oferă un raport calitate-preț excelent și în acest an (2023 - n.r.) am avut mai mulți clienți. Împreună cu tarifele noastre mici, clienții plătesc doar pentru extra-urile pe care le doresc".
Wizz Air și Ryanair au refuzat să comenteze.