Ryanair, Wizz Air, EasyJet - sume masive atrase din taxe pe bagaje, îmbarcare rapidă și tipărirea cărților de îmbarcare

Ryanair, Wizz Air, EasyJet - sume masive atrase din taxe pe bagaje, îmbarcare rapidă și tipărirea cărților de îmbarcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2024

Trei dintre companiile aeriene low-cost cu cel mai mare buget au încasat în ultimul an.aproape 8 miliarde de lire sterline din taxe suplimentare, inclusiv pentru bagaje, îmbarcare rapidă și tipărirea cărților de îmbarcare în aeroporturi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EasyJet, Ryanair și Wizz Air au încasat fonduri importante din aceste surse, după ce familiile s-au grăbit să-și rezerve vacanțe în 2023, în contextul în care, anterior, pandemia a făcut dificilă călătoriile în străinătate, relatează Daily Mail. Și pe măsură ce tarifele biletelor au crescut, la fel au crescut și taxele suplimentare.

VIDEO ULTIMA ORĂ Un avion al Japan Airlines, cu aproape 400 pasageri, a luat foc CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ Un avion al Japan Airlines, cu aproape 400 pasageri, a luat foc

Cei trei transportatori au atras un total de 7,6 miliarde de lire sterline între octombrie 2022 și septembrie 2023, sau mai mult de 20 de milioane de lire sterline pe zi, conform analizei companiei municipale Peel Hunt – mult mai mult decât cele 5,3 miliarde de lire sterline realizate de companiile aeriene în aceeași perioadă între 2018-2019.

Un purtător de cuvânt al easyJet a declarat: „EasyJet oferă un raport calitate-preț excelent și în acest an (2023 - n.r.) am avut mai mulți clienți. Împreună cu tarifele noastre mici, clienții plătesc doar pentru extra-urile pe care le doresc".

Dacia Spring, a treia cea mai bine vândută mașină electrică pe piața din Franța CITEȘTE ȘI Dacia Spring, a treia cea mai bine vândută mașină electrică pe piața din Franța

Wizz Air și Ryanair au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
wizz air
taxa bagaje