Salarii majorate la CFR Călători. Angajații primesc și tichete de masă

Salarii majorate la CFR Călători. Angajații primesc și tichete de masă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2022

Conducerea Companiei CFR Călători a propus majorarea salariilor angajaților cu 10% și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei, acestea fiind cele mai importante propuneri prezentate sindicatelor în timpul negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

O majorare a salariilor cuprinsă între aproximativ 7 și 10% (cu indicele inflației) a început chiar în timpul celei mai mari greve de la CFR din ultimii ani, ceferiștii fiind nemulțumiți de amânarea intrării în vigoare a Legii Statutului Personalului Feroviar.

Efectul interzicerii importului de țiței rusesc: scumpiri la pompă cu 13 bani/l în numai câteva zile. Avertisment pentru următoarele zile CITEȘTE ȘI Efectul interzicerii importului de țiței rusesc: scumpiri la pompă cu 13 bani/l în numai câteva zile. Avertisment pentru următoarele zile

Majorarea cu 10% a salariilor pentru aproximativ 12.000 angajați va intra în vigoare după înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă.

„Administrația CFR Călători a inițiat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), acestea fiind declanșate la data de 11 aprilie 2022.

Principalele propuneri ale Administrației CFR Călători sunt:

majorarea cu 10% a salariilor de bază brute pentru toți salariații societății, cu aplicabilitate de la data înregistrării CCM la Inspectoratul Teritorial de Muncă;

acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei.

A fost prezentată și intenția Administrației CFR Călători pentru introducerea unor funcții noi care să permită continuarea procesului de selecție și angajare a personalului de exploatare. În contextul condiționalităților impuse Contractului de Servicii Publice dar și a cerințelor existente în piața de transport feroviar de călători (cerințe de calitate și competitivitate, etc), CFR Călători își propune ca în perioada următoare să fie demarate anumite procese care să conducă la un răspuns adecvat acestor cerințe cu o structură organizatorică care să asigure un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ și în același timp o reacție rapidă de adaptare la modificările pieței”, arată comunicatul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
salarii