Salonul auto din Detroit, anulat, din cauza epidemiei de coronavirus

Salonul auto din Detroit, anulat, din cauza epidemiei de coronavirus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mar 2020

Salonul auto din Detroit, considerat cel mai important eveniment auto din lume, a fost anulat, ca urmare a epidemiei de coronavirus, anunță organizatorii. Sălile în care ar fi trebuit să fie derulat salonul vor fi transformate în spital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizatorii salonului auto din Detroit, capitala globală a industriei auto, au anunțat că anulează ediția din acest an a evenimentului, din cauza epidemiei de coronavirus. Următoarea ediție va avea loc în 2021, astfel că vor trece mai mult de doi ani de la ultima ediție. Salonul numit oficial North American International Auto Show (NAIAS) își mutase perioada de desfășurare în luna iunie, după ce zeci de ani s-a desfășurat în ianuarie. După ediția din 2019, organizatorii au decis să schimbe radical rețeta evenimentului, pentru a-l menține atractiv pentru expozanți și profitabil pentru toată lumea. Clădirile din complexul destinat NAIAS vor fi transformate, temporar, înspital dedicat pacienților de coronavirus.

Constructorii auto au anunțat că susțin această decizie de anulare. Ford Motor a precizat că „sănătatea și siguranța comunității și a celor care muncesc în industrie este prioritate de top pentru noi”.

Marii producătorii de automobile constată că epidemia de coronavirus este departe de a-și fi epuizat efectele dramatice pe continent. Prelungesc termenele de închidere a uzinelor CITEȘTE ȘI Marii producătorii de automobile constată că epidemia de coronavirus este departe de a-și fi epuizat efectele dramatice pe continent. Prelungesc termenele de închidere a uzinelor

Statul Michigan, în care se află Detroit, a înregistrat până acum 4650 de cazuri de coronavirus și 111 decese, fiind al treilea cel mai afectat de epidemie, din SUA.

Constructorii auto din SUA au fost nevoiți să oprească producția, așa cum au făcut-o cei din europa, pentru a proteja angajații și a împiedica răspândirea virusului.

Salonul auto din Geneva a fost primul eveniment al industriei auto anulat din cauza epidemiei de COVD-19. A urmat apoi salonul din New York, amânat pentru luna august. Clădirea în care se desfășura salonul new-yorkez va fi și ea transformată în spital.

viewscnt
Afla mai multe despre
salon detroit anulat
salon auto anulat