Salonul Auto din Frankfurt se mută la Munchen

Salonul Auto din Frankfurt se mută la Munchen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mar 2020

Cel mai mare eveniment al industriei auto din Europa, Salonul IAA Frankfurt, se va muta la Munchen, după cum a anunțat VDA, asociația constructorilor de automobile din Germania, cea care organiza acest show auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2021, IAA se va desfășura deja la Munchen, după ce orașul bavarez a reușit să convingă board-ul asociației de avantajele acestui oraș. La începutul acestui an, VDA a anunțat că salonul nu va mai fi la Frankfurt, din cauza numărului tot mai mic de participanți și de vizitatori. Ulterior, s-a anunțat că mai multe orașe din Germania sunt luate în calcul pentru desfășurarea salonului, printre care Berlin și Hamburg.

„Capitala landului Bavaria a convins cu locații atractive pentru eveniment, o infrastructură excelentă de transport și competență în organizarea de eveneimente majore”, spune șeful VDA, Hildegard Müller, proaspăt ales în funcție. Bernhard Mattes și-a anunțat demisia în septembrie, la finalul ultimei ediții a salonului din Frankfurt. Salonul se va transforma "dintr-o platformă auto, într-una de mobilitate".

În orașul Munchen se află sediul BMW Group, însă tot în landul Bavaria, la doar 80 de kilometri distanță, se află și sediul Audi, în Ingolstadt. De asemenea, la o distanță destul de mică, în Baden Wurtenberg, se află sediile Porsche și Mercedes-Benz. 

DATE TEHNICE & FOTO: Totul despre prima Dacia electrică, înaintea lansării oficiale CITEȘTE ȘI DATE TEHNICE & FOTO: Totul despre prima Dacia electrică, înaintea lansării oficiale

Salonul auto german, organizat de IAA, are loc o dată la doi ani, în alternanță cu cel din Paris, ambele având dimensiuni comparabile.

Saloanele auto din toată lumea trec prin momente dificile, din cauza mutării promovării automobilelor pe platformele digitale și în evenimente private organizate de cosntructori. Cel mai mare salon auto din lume, cel din Detroit, a trebuit să se mute din ianuarie în sezonul de vară, pentru a atrage mai mulți spectatori și pentru a putea organiza mai multe evenimente pentru familii, în aer liber.

viewscnt
Afla mai multe despre
frankfurt
salon auto germania
salon auto munchen
vda