Salonul auto SIAB, din martie, va fi organizat în premieră de Romexpo. Un bilet va costa 30 de lei

Salonul auto SIAB, din martie, va fi organizat în premieră de Romexpo. Un bilet va costa 30 de lei
scris 30 ian 2018

Romexpo a anunțat oficial desfășurarea Salonului Internațional de Automobile București, o ediție specială, care readuce SIAB în București după o pauză de 11 ani, într-o organizare inedită. Organizator va fi Romexpo, și nu APIA, care rămâne doar partener.

Ediția 2018 a SIAB - Salonul Internațional de Automobile București, va fi organizată pentru prima dată de Romexpo, împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României, în timp ce APIA - Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile va fi doar partener. Edițiile anterioare ale SIAB au fost organizate de AMC APIA Expo, companie constituită de APIA și AMC Promotion. Aceasta din urmă este organizator al Salonului Auto de la Paris. Acesta este și motivul pentru care SIAB se desfășura imediat după evenimentul din Paris, cu noutățile auto sosite direct de acolo. De data aceasta, în premieră, SIAB se va derula în martie, începând cu ziua de 23, când are loc deschiderea pentru presă, și contiuând, timp de o săptămână, până pe 1 aprilie.

Parteneriatul cu APIA va asigura prezența în calendarul OICA (Organizația Internațională a Constructorilor de Autovehicule) a salonului de la București.

Locul de desfășurare va fi asigurat de noile pavilioane construite de Romexpo. Acestea au început să fie ridicate încă de acum mai bine de 10 ani, însă criza a oprit pentru o vreme construcția. Acum, pavilioanele B1, B2 și B3 vor fi amenajate special pentru SIAB, pe o suprafață de 27.000 de metri pătrați. Suprafața nu este foarte generoasă, dacă ținem cont de faptul că ultima ediție, în 2007, care a avut loc la fostul Metro Otopeni, a beneficiat de 50.000 mp și a fost un eveniment destul de înghesuit. Potrivit Romexpo, vor fi și 20.000 de mp la exterior, precum și spații pentru demonstrații off-road sau test-drive.

Record absolut: europenii au cumpărat 4,5 milioane de SUV-uri. Industria auto europeană a avut un an 2017 excelent, dar semnele arată că ritmul poate încetini CITEȘTE ȘI Record absolut: europenii au cumpărat 4,5 milioane de SUV-uri. Industria auto europeană a avut un an 2017 excelent, dar semnele arată că ritmul poate încetini

Potrivit Romexpo, publicul va avea ocazia să admire autoturisme, autovehicule comerciale ușoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roți, trailere, până la componente și accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse si concepte noi pentru E-mobility si furnizori de servicii auto,

Programul pentru public va fi între 24 februarie și 1 aprilie, între 10.00 și 20.00 (de luni până vineri) și între 10.00 și 19.00 în weekend. Un bilet de intrare va costa 30 de lei, în timp ce copiii sub 7 ani vor avea acces gratuit. Va fi permis accesul cu automobile în parcare (2.000 de locuri), pe porțile B, C și D, tariful de parcare fiind 3 lei/oră.

În weekendul de debut al SIAB, în Centrul Expozițional Romexpo au loc alte două evenimente dedicate profesioniștilor, dar și publicului larg: Salonul Nautic Internațional București (târg dedicat domeniului nautic) și Fishing & Hunting Expo (târg de pescuit și vânătoare).

viewscnt
Afla mai multe despre
siab
salon auto bucuresti
romexpo