San Francisco a aprobat extinderea serviciilor de transport cu robotaxiuri

San Francisco a aprobat extinderea serviciilor de transport cu robotaxiuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Două firme de ”robotaxiuri” au primit aprobare pentru a începe să ofere servicii de transport contra cost cu vehicule autonome în orașul american San Francisco, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mișcarea marchează o expansiune majoră pentru companii, care anterior se confruntau cu limite cu privire la momentul sau unde îi puteau taxa pe clienți pentru călătorii.

Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale CITEȘTE ȘI Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale

Aprobarea autorităților de reglementare a venit în ciuda obiecțiilor din partea poliției și a oficialilor de pompieri, activiști și alții, scrie News.ro.

Analiștii spun că decizia ar putea introduce o nouă eră pentru serviciile auto fără șofer.

Waymo, care este parte a grupului Alphabet, ca și cu Google, și oferă călătorii gratuite cu mașinile sale fără șofer de anul trecut în toată rețeau rutieră din San Francisco, a numit decizia ”adevăratul început al operațiunilor noastre comerciale din San Francisco”.

Rivalul Cruise, o filială a gigantului auto General Motors, care a prezis că afacerea ar putea genera venituri anuale de 1 miliard de dolari până în 2025, a descris momentul drept ”o etapă istorică a industriei”.

Profitul Nuclearelectrica a crescut ușor, creșterea prețurilor pe piața liberă a ″bătut″ suprataxarea CITEȘTE ȘI Profitul Nuclearelectrica a crescut ușor, creșterea prețurilor pe piața liberă a ″bătut″ suprataxarea

Serviciile de transport cu mașini fără șofer au întârziat să se ridice la înălțimea promisiunilor de transformare a transportului, care au însoțit începutul dezvoltării lor în urmă cu mai bine de un deceniu.

Acestea au fost blocate de erori tehnologice, temerile legate de siguranță și accidentele importante în care sunt implicate vehicule.

Comisia de Utilități Publice din California a amânat de două ori votul și a audiat joi mai mult de șase ore de mărturii din partea publicului, inclusiv din partea susținătorilor și criticilor.

Consiliul de administrație a aprobat extinderea cu 3-1.

viewscnt
Afla mai multe despre
san francisco
robotaxiuri