Schaeffler a ajuns la aproape 90% din Vitesco și pregătește fuziunea

Schaeffler a ajuns la aproape 90% din Vitesco și pregătește fuziunea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2024

Schaeffler, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, și-a majorat deținerea la aproape 90% din compania de componente Vitesco Technologies, prin achiziția unui nou pachet de acțiuni, operațiune care ar putea fi ultimul pas înainte de fuziunea celor două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schaffler a notificat autoritățile că pachetul de acțiuni pe care îl controlează la Vitesco a atins nivelul de 88,8% în acest moment, în urma achiziției unui nou pachet, de 3,6 milioane de acțiuni, Vitesco Technologies Group AG, adică aproximativ 9 procente din companie, finanțată cu ajutorul băncii de investiții BofA Securities Europe. Schafller AG împreună cu companiile din holding urmează să decidă, în adunările generale ale acționarilor celor două companii, cu privire la posibila fuziune ale acestora, un proces estimat că ar putea să aibă loc până la finalul acestui an.

Au început lucrările la cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara CITEȘTE ȘI Au început lucrările la cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara

Vitesco este o companie specializată în propulsii electrificate, care s-a desprins din Continental în 2021, din fosta divizie Powertrain, fiind listată pe bursa din Frankfurt în același an.

La momentul separării de Continental, decizia desprinderii a fost bazată pe dorința acționarilor de a-i oferi independență în management și dezvoltarea de produse. Are divizii specializate în toate tipurile de motoare, de la electrice, la cele cu combustie, dar produce și alte componente pentru propulsie. Printre inovațiile lansate pe piață se numără motorul mild-hybrid de 48 de volți, care se regăsește pe multe dintre mașinile din piața europeană.

România a atins un nou record de producție de mașini la Mioveni și Craiova CITEȘTE ȘI România a atins un nou record de producție de mașini la Mioveni și Craiova

În 2023, Schaffler, care este acționarul principal al Continental, a ales să recupereze compania în care mai deținea doar 30% și să facă o ofertă de achiziție în trei etape, având ca scop fuziunea și crearea unei noi companii cu afaceri de 25 de miliarde anual. Acționarul cu care cei de la Schaffler au negociat este IHO Holding, care deținea 49,9% din Vitesco la acel moment, iar valoarea estimată a pachetului complet de acțiuni era de 3,6 miliard euro.

Sinergiile unei fuziuni au fost estimate la peste 600 de miliane de euro anual, cu costuri totale ale integrării de peste 650 milioane euro.

Ambele companii au activități de producție de componente auto în România. Schaeffler România avea, în 2022, 5.100 de angajați în România, cifra de afaceri ridicându-se la 3,5 miliarde lei. Vitesco Technologies România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, în 2022, cu un număr mediu de 1.552 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
schaffler
vitesco
fuziune vitesco
acțiuni continental