Schimbare majoră la Boeing, sub asediul defecțiunilor - Conducerea demisionează. Scrisoare către angajați

Schimbare majoră la Boeing, sub asediul defecțiunilor - Conducerea demisionează. Scrisoare către angajați
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 mar 2024

Într-o schimbare majoră a conducerii Boeing, CEO-ul Dave Calhoun a anunțat că intenționează să părăsească compania până la sfârșitul anului. Președintele companiei și șeful unității de avioane comerciale pleacă de asemenea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Boeing, Larry Kellner, a transmis că nu va candida pentru a fi reales ca șef al Consiliului de Administrație. Consiliul l-a ales deja pe fostul CEO Qualcomm, Steve Mollenkopf, pentru a-i succeda.

VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta

De asemenea, Stan Deal, CEO al Boeing Commercial Airplanes, se retrage. Stephanie Pope, directorul operațional al Boeing din ianuarie, îi ia locul cu efect imediat.

Boeing a fost zguduit în ianuarie de o desprindere în timpul zborului a unui panou de ușă al unui avion 737 MAX 9 al operatorului Alaska Airlines - VEZI AICI VIDEO

Într-o scrisoare adresată astăzi angajaților Boeing, Calhoun a numit incidentul Alaska Airlines „un moment decisiv pentru Boeing”.

Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din România

„Ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră”, a transmis acesta, anunțându-și planurile de plecare. „Vom remedia ceea ce nu funcționează și ne vom readuce compania pe drumul spre recuperare și stabilitate.”

La începutul acestei luni, Boeing le-a mai spus companiilor aeriene care operează 787 Dreamliners să verifice comutatoarele de pe puntea de zbor, după o pierdere bruscă de altitudine a unui avion 787 al companiei aeriene LATAM, în urma căreia peste 50 de persoane rănite.

Ulterior, un zbor al companiei United Airlines a fost deviat după ce avionul, construit de Boeing, a pierdut o roată în zbor.

Imediat, Boeing a raportat o scădere a comenzilor și livrărilor de aeronave.

VIDEO ”Vreau un taxi prin aer!”. Guvernul britanic pregătește primul taxi zburător CITEȘTE ȘI VIDEO ”Vreau un taxi prin aer!”. Guvernul britanic pregătește primul taxi zburător

Calhoun, în vârstă de 66 de ani, membru al Consiliului de Administrație Boeing de multă vreme, a devenit președinte al companiei la sfârșitul anului 2019, când Consiliul i-a retras lui Dennis Muilenburg acest titlu. El a fost numit CEO după ce Muilenburg a fost înlăturat în luna decembrie a acelui an, preluând postul în ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
boeing