Bentley amână lansarea primului model complet electric. Pe ce se va concentra

Bentley amână lansarea primului model complet electric. Pe ce se va concentra
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mar 2024

Marca de lux Bentley, deținută de grupul VW, a anunțat că amână lansarea primului model electric, din cauza problemelor legate de dezvoltarea software-ului, dar și altor obstacole. Șeful Bentley a spus însă că nu renunță la planul de electrificare completă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Aston Martin, încă un brand de lux anunță că va întârzia planul de trecere la propulsia electrică. Printre argumente, și la Bentley se vorbește despre cererea foarte mare de motorizări PHEV.

VIDEO Românii și spaniolii s-au aliat și lucrează la un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii s-au aliat și lucrează la un nou drum expres în România

Amânarea primul model electric s-a făcut cu un an, din 2025, în 2026, cu start al livrărilor în 2027, după cum a spus Adrian Hallmark, CEO-ul mărcii britanice. Inițial, ținta de trecere completă la propulsia electrică era 2028, însă acum termenul s-a amânat pentru 2030.

Compania spune că nu renunță la planurile de electrificare completă în următorii 7 ani, care prevedeau câte o lansare în fiecare an, doar că datele or fi modificate. Hallmark a explicat, în cadrul conferinței anuale de prezentare a rezultatelor financiare că „schimbările din jurul nostru” au determinat compania să investească în hibridele plug-in, pentru moment.

VIDEO Italienii vor să fie primii pe Autostrada Moldovei. Au adus peste 640 de muncitori pentru a termina primii lucrarea CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii vor să fie primii pe Autostrada Moldovei. Au adus peste 640 de muncitori pentru a termina primii lucrarea

În acest moment, Bentley produce deja două modele PHEV, Flying Spur și Bentayga, urmând ca în 2024 și Continental GT să primească acest tip de motor. Va fi momentul dispariției istoricului W12, care va fi înlocuit cu un V8 însoțit de un motor electric. Șeful Bentely a precizat că inițial analizele de piață arătau o scădere iminentă a hibrizilor la finalul deceniului, însă a fost înregistrată o schimbare de preferințe pentru clienți iar cererea a crescut. Una dintre cauze este încetinirea adoptării propulsiei electrice.

Șeful Hertz demisionează după eșecul planului cu mașini electrice. A crezut în vehiculele electrice și a investit sume uriașe CITEȘTE ȘI Șeful Hertz demisionează după eșecul planului cu mașini electrice. A crezut în vehiculele electrice și a investit sume uriașe

Bentely țintește performanțe de top cu primul model electric, similare cu cele ale mașinilor sale cu benzină, respectiv o auonomie de minim 600 de km.

Aston Martin a făcut un anunț asemănător, în acest an, spunând că se va concentra pe motorizările PHEV. Ceilalți rivali, Rolls Royce, au reușit să lanseze primul model electric, Spectre, în 2023, având comenzi pentru următorii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bentely
masini electrice
rolls royce
aston martin