Șeful Autorității Canalului Suez estimează la 1 miliard de dolari pierderile provocate de blocarea navei Ever Given

Șeful Autorității Canalului Suez estimează la 1 miliard de dolari pierderile provocate de blocarea navei Ever Given
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2021

Osama Rabie, președintele Autorității Canalului Suez (SCA), a apreciat că pierderile și pagubele provocate de blocarea navei Ever Given (operată de compania Evergreen Marine) ar putea ajunge la un miliard de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un interviu acordat postului egiptean de televiziune Sada El-Balad, Osama Rabie a declarat: "Va fi calculat nivelul pierderilor și al pagubelor, precum și consumul dragelor. Estimările se ridică la un miliard de dolari, este dreptul țării noastre", scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

"Nava va rămâne în zona Marilor Lacuri până când se va finaliza investigația", a afirmat președintele Autorității Canalului Suez. Acesta a anunțat că investigatorii pun întrebări echipajului pentru a afla cum s-a produs incidentul.

Compania britanică Lloyd's of London se așteaptă la "pierderi masive" în urma incidentului, posibil la nivelul de 100 de milioane de dolari sau mai mult. Proprietarul nipon al Ever Given a declarat că nu a primit reclamații și nu a fost chemat în judecată pentru blocajul navei.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol ''light sweet crude'' a scăzut miercuri cu 1,39 dolari, la 59,16 dolari, în urma normalizării traficului naval prin Canalul Suez.

Nava Ever Given, sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eșuat marțea trecută pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoțit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigație. Conform Autorității Canalului Suez (SCA), traficul naval prin Canalul Suez a fost reluat luni, după ranfluarea Ever Given.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roșie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia și Europa. În 2020, au trecut prin această cale maritimă cel puțin 18.840 de nave

viewscnt
Afla mai multe despre
ever given
canal suez