Shanghai a detronat Londra, devenind cel mai conectat oraș al lumii în domeniul transportului aerian

Shanghai a detronat Londra, devenind cel mai conectat oraș al lumii în domeniul transportului aerian
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2020

Shanghai a detronat Londra, devenind cel mai conectat oraș al lumii în domeniul transportului aerian, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ călătoriile internaționale, arată un raport publicat de Asociația Internațională de Transportat Aerian (IATA), transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Londra a înregistrat o scădere cu 67% a conectivității în transportul aerian, în timp ce orașele chinezești și-au extins conectivitatea. Astfel, în clasamentul celor mai conectate orașe din lume, primele patru locuri sunt ocupate de Shanghai, Beijing, Guangzhou și Chengdu din China, conform IATA. Instituția apreciază că "pandemia a anulat un secol de progres" în domeniul conectivității între orașe, scrie Agerpres.

Lege promulgată: Poliția locală poate ridica mașini parcate pe domeniul public. Cum scapi cu mașina neridicată CITEȘTE ȘI Lege promulgată: Poliția locală poate ridica mașini parcate pe domeniul public. Cum scapi cu mașina neridicată

Marile hub-uri de transport aerian, inclusiv Londra, New York și Tokyo, au fost puternic afectate de reducerea călătoriilor spre și dinspre orașele lor, din cauza restricțiilor de zbor impuse în urma pandemiei.

"Schimbarea dramatică din clasament demonstrează amploarea reorganizării conectivității pe plan global din ultimele luni. Nu există câștigători, doar orașe care au suferit mai puține pagube. Într-o perioadă scurtă de timp s-a anulat un secol de progres în conectarea piețelor și reunirea oamenilor", a apreciat Sebastian Mikosz, purtător de cuvânt al IATA. Acesta a adăugat: "Înainte de pandemie, creșterea conectivității aeriene era o poveste de succes pe plan global".

Industria călătoriilor aeriene în China s-a redresat în mare măsură, iar în timpul sărbătorilor 425 de milioane de oameni au călătorit în țară, arată datele Ministerului Turismului de la Beijing. De asemenea, China a redeschis gradual coridoarele pentru transportul aerian.

viewscnt
Afla mai multe despre
shanghai
transport aerian