Site-uri web ale unor aeroporturi americane, piratate după un apel al hackerilor proruși

Site-uri web ale unor aeroporturi americane, piratate după un apel al hackerilor proruși
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Site-urile internet ale mai multor mari aeroporturi americane au fost scoase din funcțiune pentru scurt timp după ce un grup de hackeri proruși a lansat un apel la piratarea lor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea au fost vizate de un atac de tip DoS (denial-of-service) care constă în țintirea unui sistem informatic inundându-l cu mesaje sau cu cereri de conectare, scrie Agerpres.

Skoda intră pe o piață de 300.000 de mașini anual și va avea o nouă uzină CITEȘTE ȘI Skoda intră pe o piață de 300.000 de mașini anual și va avea o nouă uzină

Printre aeroporturile vizate au fost cele din Chicago, Los Angeles, Atlanta și New York.

Paginile web ale acestor aeroporturi au fost luate în vizor după ce grupul de hackeri proruși cunoscut sub numele "Killnet" a publicat o listă a site-urilor lor internet și i-au incurajat pe susținătorii săi să le atace.

Nicio perturbare a funcționării aeroporturilor nu a fost raportată, operațiunea afectând doar interfața web dedicată publicului, care afișează de obicei informații despre zboruri și servicii.

Aeroportul internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta a transmis prin Twitter că site-ul său internet "este operațional după un incident survenit în această dimineață devreme, care îl făcuse inaccesibil publicului".

"Cercetări pentru a stabili cauzele incidentului sunt în curs" de desfășurare, a indicat el, precizând că "în niciun moment funcționarea aeroportului nu a fost afectată".

Cea mai mare parte a site-urilor internet ale aeroporturilor vizate par să funcționeze acum normal.

Killnet a revendicat atacuri cibernetice săptămâna trecută asupra mai multor site-uri internet oficiale ale guvernului american.

Agenția anericană de securitate cibernetică și de securitate a infrastructurilor (CISA) nu a dorit pentru moment să comenteze acest atac cibernetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi
hacker